Hlavní obsah

Po Neuerově komplimentu už nemohli čekat. Nita zůstává dál sparťanem

Praha
Aktualizováno

Kompliment od slavného Neuera byl nejpíš poslední kapkou, která letenský klub ujistila, že už nelze s nabídkou otálet. Fotbalová Sparta prodloužila smlouvu s brankářem Florinem Nitou. Třiatřicetiletý rumunský reprezentant bude na Letné vázán do roku 2023. Ve Spartě působí od zimy 2018, původní kontrakt by mu vypršel po sezoně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Praha Florin Nita zápasy intenzivně prožívá...

Článek

Jednu chvíli už se zdálo, že jeho dny na Letné jsou sečteny. Florin Nita ovšem využil šanci a do branky Sparty se zase vrátil. Jako jednička, která dokáže lapit i penaltu, podržet tým, když se mu nedaří.

Jen podloužení smlouvy stále chybělo. A pak Nita zazářil v kvalifikačním duelu rumunské reprezentace proti Německu. "Tvrdá dřina. Měli jsme rozhodnout mnohem dřív. Můj protějšek si vedl velmi dobře," pochválil ho brankář a kapitán německé reprezentace Manuel Neuer.

Nechat takového gólmana bez smlouvy by si dovolil málokdo. A Sparta už neváhala.

„Je to pro mě skvělý krok. Pro moji rodinu také a doufám, že budu pokračovat v podobných výkonech. Rozhodnutí pokračovat jsem probíral i s rodinou a jsem moc rád, že ve Spartě zůstávám další dva roky," cituje gólmana po podpisu smlouvy klubový web.

Fanoušci Sparty jsou spokojení. Temperamentního gólmana, který často přesprintuje celé hřiště, jen aby se spoluhráči oslavil vstřelený gól, si oblíbili. Část z nich založila skupinu Florin Nita gang a podporovala ho speciálními choreografiemi při domácích zápasech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Praha Florin Nita během utkání s Teplicemi.

"Chtěl bych jim poděkovat, protože oceňují moji práci a dávají najevo, jak mě mají rádi. Doufám, že spolu budeme mít i nadále dobrý vztah. Ještě jednou děkuju!" kvituje Nita, který v české lize odchytal 67 utkání a připsal si 29 čistých kont. Pětkrát se objevil v brance rumunského národního týmu, během března odchytal všechny tři duely kvalifikace mistrovství světa.

"Prožívám velmi vydařené období. Chci, abychom se Spartou dosáhli dobrých výsledků. Chtěl bych tady zažít Ligu mistrů, proč ne..." přeje si Nita.

Přišel do Sparty na začátku roku 2018 z bukurešťského celku FCSB. Zpočátku byl volbou číslo jedna, pak nějaký čas dělal náhradníka Milanu Hečovi. Loni v listopadu si rumunský gólman znovu vybojoval pozici jedničky a od té doby je velkou oporou Pražanů.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice