Hlavní obsah

Simu osvobodili, trest před derby teď dostal jiný slávista

Praha
Aktualizováno

Každý den přichází od zeleného stolu nějaká zpráva. Disciplinární komise uložila trest zastavení závodní činnosti na jedno soutěžní utkání Matyáši Vágnerovi. Brankář fotbalové Slavie byl vyloučen v Brně. Naopak útočník sešívaných Abdallah Sima nakonec bude moci nastoupit v nedělním derby proti Spartě. Odvolací komise senegalskému kanonýrovi snížila disciplinární trest ze dvou na jedno soutěžní utkání, které už vynechal o uplynulém víkendu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slavie Praha Matyáš Vágner a Lukáš Masopust během utkání s Opavou.

Článek

Mladík je pro Slavii nouzovou variantou. Osmnáctiletý Matyáš Vágner ve slávistické brance nastoupil při zranění jedničky Koláře potřetí k soutěžnímu utkání, ale v Brně mezi tyčemi vydržel jen 18 minut.

Mimo pokutové území srazil unikajícího Hladíka a sudí Orel ho po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace vyloučil. Červenobílí stejně jako v minulém kole s Opavou museli už v úvodní části první půle do deseti, přesto uhráli bezgólovou remízu a překonali vlastní rekord v počtu utkání nejvyšší soutěže bez porážky. Obhájci titulu v lize bodovali už v 37 zápasech po sobě.

Disciplinární komise Vágnera potrestala zastavením závodní činnosti na jedno soutěžní utkání.

Za čtyři žluté karty si jednou nezhrají také Jan Kliment (Slovácko), Martin Fillo (Baník Ostrava), Marek Hlinka, Vachtang Čanturišvili (oba Zlín), Jan Mikula (Liberec), David Houska (Olomouc), Vojtěch Smrž (Karviná) a Robert Jukl (Teplice).

Reklama

Související témata: