Hlavní obsah

Ve třiceti se dočkal. Tecl vstřelil v derby konečně vysněný gól, jímž nasměroval Slavii k třetímu titulu v řadě

Praha

Zatímco Stanislav Tecl jásal nad gólem, jímž devět minut před koncem definitivně rozhodl o výsledku derby a de facto i o třetí mistrovské korunovaci svého týmu v řadě, sparťanský kouč Pavel Vrba se u postranní čáry kabonil, jak snadno slávistický náhradník k trefě přišel: „Necháme Teclíka stojícího zády k bráně, aby se obtočil a vystřelil. Přitom šlo o hratelnou situaci.“ Teclovi tím ale radost rozhodně nezkazil. Vždyť šlo o jeho vůbec první gól, který v derby v kariéře vstřelil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stanislav Tecl vstřelil druhý gól Slavie v derby.

Článek
Fotogalerie

„Čekal jsem na něj fakt dlouho. Jako malý kluk jsem si ho vysnil a konečně se mi to splnilo," nechával třicetiletý slávistický útočník Stanislav Tecl otevřený průchod radosti a emocím.

„Zlatá povaha. A slávista k tomu, který chce pomoct týmu vždy a za každé situace. Nemusím proto přemýšlet, jestli se mu předtím dařilo či nikoli, v jaké je formě, kolik toho odehrál a zda ho právě někteří lidé kropí a kritizují. Je schopen tohle všechno pustit z hlavy a zahrát kvalitně," pochvaloval si i slávistický trenér Jindřich Trpišovský tah, který s Teclem udělal.

Zvlášť, když s Teclem přišel na trávník v Edenu verdikt o osudu derby.

„Třicet minut trvalo, než jsme to byli konečně my. Bylo vidět, že kluci mají těžké nohy, že se perou se soupeřem i zápasem, že potřebují čas, aby se rozběhali," bylo Teclovi na lavičce náhradníků jasné, že po abnormálně náročném programu předchozích dnů a týdnů jedou někteří z jeho spoluhráčů už vysloveně za hranou.

„O přestávce za mnou přišli kondiční trenéři kvůli Provodovi. Měl zase neskutečná čísla a oni se obávali, aby se mu něco nestalo. Kuchta odváděl také skvělý výkon. Proto když řekl, že už nemůže, byla volba jasná. Na hřiště šel místo něho Tecl, protože jsme potřebovali rozběhat obranu Sparty, abychom udrželi míč na její polovině," prozrazoval Trpišovský úkoly, které Teclovi dal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stanislav Tecl se obtočil přes Michala Sáčka a zvyšuje na 2:0...

„Nebylo otázkou, jestli Standa půjde do hry, ale kdy do zápasu naskočí. Nechtěli jsme si vyplýtvat střídání pro případ, kdyby se snad někdo zranil," dodával kouč na vysvětlenou.

Dvaadvacet minut na trávníku nakonec Teclovi stačilo, aby o výsledku derby definitivně rozhodl a připomněl, že i on umí střílet góly.

Na první vstřelený v derby se Spartou čekal do třiceti, na čtvrtý nesoucí v letošní sezoně jeho autogram dlouhých osm měsíců. Naposledy se totiž v lize trefil loni na konci srpna, kdy se hattrickem podílel na destrukci Českých Budějovic 6:0.

Od té doby měl utrum. Ligové starty sbíral po minutách, na další trefu čekal pětadvacet kol. Stála ale za to, protože Slavii zhmotnila třetí titul v řadě.

„Byli bychom velcí hlupáci, kdybychom si to v téhle situaci pokazili. Doufám, že nic podobného nedopustíme a nebudeme boj o titul dramatizovat," nepřipouští Tecl, že by po vítězství v derby čelila jeho Slavia na cestě za mistrovskou korunovací nějakým komplikacím.

Reklama