Hlavní obsah

Vedení dva nula jsem se v poločase obával, přiznával trenér Karviné Weber

Karviná

Také třetí utkání pod vedením staronového trenéra Jozefa Webera fotbalisté Karviné zvládli. V 27. kole doma přejeli trápící se České Budějovice 3:0 a v ligové tabulce poskočili před svého sobotního soupeře na 11. příčku.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Petr Javorek z Českých Budějovic a Michal Papadopulos z Karviné.

Článek

Výhra nad Dynamem byla nicméně teprve třetí na domácím stadionu v této sezoně. Karviná doma dokázala porazit Bohemians 1905 (2:1), Opavu (3:1) a nyní jihočeské Dynamo. „Vnímal jsem, že Karviná je úspěšnější venku než doma. Proto jsem rád, že jsme na našem hřišti dokázali vyhrát. Navíc zcela zaslouženě. Hráli jsme slušně v pohybu, z toho pramenily standardky, kterými jsme si hodně pomohli," říkal trenér Weber.

„Na téma domácího hřiště jsme se před zápasem bavili. Chtěli jsme využít toho, že na Budějovicích leží deka a doma zase po dlouhé době vyhrát. Je super, že se to povedlo," vykládal záložník Karviné Lukáš Bartošák, po jehož centrech padly dva góly. Po rohovém kopu a závaru před hostující brankou zvyšoval už v 11. minutě na 2:0 Christian Herc, v úvodní minutě druhého poločasu zužitkoval Bartošákův centr ke třetí brance stoper Eduardo Santos.

„Ten rychlý gól po přestávce nás definitivně uklidnil. Hlavně mě určitě, protože jsem v mém předchozím působišti v této sezoně zažil utkání, ve kterém nám dvoubrankové vedení na výhru nestačilo. Trochu jsem se toho proto obával a hráče jsem na pověstnou Csaplárovu past v poločase upozorňoval," připomínal s úsměvem Weber utkání 6. kola, v němž remízu Dynama v Mladé Boleslavi zařídil v 90. minutě Jánošík.

Karviná podobné drama nedovolila. Naopak si připsala si nejvyšší vítězství v aktuálním ligovém ročníku. „Trochu jsme ty standardky v týdnu potrénovali. Je super, že si jimi zase můžeme pomoct. Ale je to teď z naší strany dobré i v ostatních aspektech hry. Celý tým se zvedl, obrana funguje, dostáváme se do šancí, máme hodně střel. Jsme nyní opravdu v dobré pohodě," popisoval Bartošák.

Výsledkový u herní vzestup přišel okamžitě po nástupu trenéra Webera. „Vyžaduje po nás, že nesmíme nikomu nic dát zadarmo. Zatím to vychází. Ve Zlíně i doma s Plzní. Je to super, protože když se daří, líp se regeneruje," upozornil Bartošák.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články