Hlavní obsah

Sparta - Slovácko 1:0Až žolíci si s Nemravou poradili a návrat na druhou příčku zrežírovali

MinutaMin. Tým Hráč Akce
70. Wiesner 1 : 0
Záznam online reportáže

Letenští už jsou zase druzí. Především díky střídajícím žolíkům, kteří v přímém souboji o druhou příčku kouzlo skvělého brankáře Nemravy zlomili. Fotbalisté pražské Sparty v utkání 27. kola Fortuna ligy porazili Slovácko 1:0 a posunuli se o bod před Jablonec. O vítězný gól se postarali centrující Plavšič a skórující Wiesner. Tým z Uherského Hradiště zůstává čtvrtý čtyři body za Spartou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Wiesner přesnou hlavičkou zajistil Spartě vedení.

Článek
Fotogalerie

Jablonec v Plzni remizoval, a tak dal šanci oběma soupeřům z duelu na Letné, že vítěz může uzmout druhou příčku pro sebe.

Na sparťanskou marodku přibyl Hancko, do základní sestavy se tak vrátil Polidar. Jinak kouč Vrba jedenáctku proti středeční porážce v Jablonci nezměnil.

Domácí začali vlažně a bezradně, Slovácko bylo přímočařejší. V 16. minutě odcentroval Divíšek a Klimentova hlavička donutila Nitu k efektnímu zákroku. Sparta se probíjela vpřed s problémy, a když už Hložek připravil šanci Dočkalovi, skočil mu včas pod nohy Kadlec. Letenským se navíc situace ještě zkomplikovala, když po srážce musel po půlhodině odstoupit klíčový stoper Čelůstka.

Drtivý tlak po přestávce

Po přestávce se po Hofmannově podklouznutí otevřel prostor pro Krejčího staršího, v největší šanci dosavadního průběhu však ztroskotal na brankáři Nemravovi. Také Krejčí mladší měl po Dočkalově centru na hlavě gól, ale brankář Slovácka znovu vytáhl skvělý zákrok.

Sparta byla proti prvnímu poločasu aktivnější a nebezpečnější, skóre se však neměnilo. Gólman totiž bravurně vyrazil také Dočkalovou pohotovou ránu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty se radují z branky do sítě Slovácka

Až v 70. minutě se domácí dočkali. Díky střídajícím žolíkům. Plavšič nejprve odcentroval a Wiesner trefil hlavou tyč. Vzápětí se ovšem míč k srbskému záložníkovi vrátil, akci si zopakovali a tentokrát si už Wiesner druhý ligový gól v kariéře přesnou hlavičkou připsal.

Rovněž střídající Kubala mohl na druhé straně v závěru vyrovnat, ale těsně minul.

Fotbalová liga - 27. kolo:
Sparta Praha - 1. FC Slovácko 1:0 (0:0)
Branka: 70. Wiesner. Rozhodčí: Julínek - Paták, Podaný - Marek (video). ŽK: Vitík, Polidar, Souček - Kliment. Bez diváků.
Sparta: Nita - Sáček, Vitík, Čelůstka (30. Souček), Polidar - Karlsson (62. Wiesner), Pavelka, Ladislav Krejčí mladší, Dočkal (85. Karabec), Ladislav Krejčí starší (62. Plavšič) - Hložek. Trenér: Vrba.
Slovácko: Nemrava - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Divíšek (82. Šimko) - Havlík, Sadílek - Petržela (82. Rezek), Kohút (75. Kubala), Jurečka (71. Tomič) - Kliment. Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata: