Hlavní obsah

Zbrojovku srazila v Hradišti penalta. Teď musíme zvládnout Teplice, má jasno kouč Dostálek

Na hřišti favorita srovnali dvoubrankovou ztrátu, ale nakonec 2:4 na hřišti Slovácka padli. O záchranu usilující fotbalisté Brna odjeli z Uherského Hradiště s prázdnou a jejich ztráta na nesestupovou patnáctou příčku ligové tabulky činí stále čtyři body. Po závěrečném hvizdu si vyslechli skandování „Bojujte za Brno!" od skupinky fandů Zbrojovky, kteří svůj celek povzbuzovali zpoza stadionu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Slovácka se radují z gólu.

Článek

„Fotbal je hra o chybách a my jsme se jich bohužel nevyvarovali," stýská si zklamaný brněnský trenér Richard Dostálek. „Stál proti nám kvalitní a dobře organizovaný tým, který bojuje o evropské poháry. Přesto jsme mu byli místy rovnocenným soupeřem, občas jsme měli i navrch. Dokázali jsme se dvěma góly dostat zpátky do zápasu. Jenže pak jsme se dopustili zbytečného faulu a Slovácko bylo zase na koni," lituje penaltového zákroku Dreksy na rychlonohého Klimenta.

Brněnský kapitán Pavel Dreksa si uvědomuje, že situaci nevyřešil nejlíp. „Kliment se přede mě natlačil a vyžádal si penaltu. Udělal to dobře, povedlo se mu to," smutní zkušený stoper. „Škoda, že jsme nebyli za stavu 2:2 trpělivější. Hráli jsme venku, bodík by byl dobrý. Místo toho, abychom čekali na brejky my, vytěžili z rychlého protiútoku naopak domácí," štve ho.

Brňany tentokrát nepodržel ani brankář Berkovec. Zdálo se, že zejména při vedoucí trefě Hradišťských z přímého kopu notně zaváhal. „Předcházely tomu ale další chyby. Nejdřív Honza Hladík zbytečně fauloval, a pak jsme postavili mizerně zeď. To byla velká nezodpovědnost. A ani zákrok Martina Berkovce nepatřil k nejlepším," připouští Dostálek.

Klíčový duel s Teplicemi

Jeho mužstvo čeká v neděli patrně klíčový duel. Zbrojovka bude na svém stadionu hostit Teplice, které jsou v boji o ligovou záchranu jejím nejbližším konkurentem. V případě vítězství by Brňané stáhli manko na Severočechy na jediný bod. „Nezbývá nám teď už nic jiného než utkání zvládnout," má jasno trenér.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Vlastimil Daníček ze Slovácka a Adrián Čermák z Brna.

Dreksa věří, že Zbrojovka zmobilizuje během čtyř dní síly. „Musíme hlavně zůstat pozitivní. Mrkneme se na video a rozebereme si chyby, jichž jsme se v Hradišti dopustili. Proti Teplicím musíme zabrat, protože víc šancí zůstat reálně v boji o udržení už pak asi nedostaneme," ví dobře.

Reklama

Související témata: