Hlavní obsah

Plzeňský hrdina: Nebaví mě jen bránit, Hoftych mě jednou postavil i do útoku!

Teplice/Praha

Na šanci v Plzni čekal přes půl roku. Když přišla, stoper Filip Kaša ji perfektně využil. Muž, který do Doosan Arény přišel v červnu po bankrotu Žiliny, odehrál za Viktorii kompletních deset posledních zápasů. Ve středu vystřelil Viktorii výhru v Teplicích svým premiérovým gólem v Plzni.

Foto: FCVP - Jan Kubíček

Plzeňský stoper Filip Kaša v duelu s Teplicemi.

Článek

„Jsem rád, že mi to tam konečně spadlo. Otevřel se mi prostor, říkal jsem si, že se pokusím vystřelit. Teplický hráč ránu tečoval, míč se dokutálel do sítě," radoval se Kaša ze šťastné trefy, ke které mu nechtěně dopomohl tečí střídající Ljevakovič.

Pro Kašu to byla první branka od září 2019, kdy skóroval za Žilinu v duelu slovenské ligy proti Pohronie. Útočnou fázi se snaží maximálně podporovat. V žilách má také ofenzívní geny.

„Tento styl fotbalu preferuji již odmala. Nebaví mě jenom dělat klasického obránce, nakopávat balony a stát vzadu. Rád s míčem vyběhnu dopředu a vystřelím. Cítím se pak na hřišti lépe," uvedl Kaša v nedávném rozhovoru pro klubový magazín.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Teplice hostily ve 28. kole Fortuna ligy Plzeň

Pozici stopera zastával od žáků, v mnoha případech ho však trenéři v závěrech utkání posílali na hrot. Aby se pokusil zvrátit výsledek. „Například trenér Hoftych mě v reprezentační dvacítce dal na jednom turnaji proti Francii přímo do útoku hned od začátku zápasu. Francouzi nám ale nepůjčili ani balon, takže jsem jen běhal a bylo jedno, že jsem byl v útoku," popisoval s úsměvem 27letý obránce.

Od poloviny února, po odpykání dvojzápasového trestu za vyloučení v duelu s Libercem, neslezl z trávníku. S Jakubem Brabcem tvoří solidní stoperskou dvojici. „Jeho role je víc defenzívní, je důležitou součástí týmu. S Kubou Brabcem si dobře rozumějí. Gól v Teplicích je nadstavba," prohlásil na adresu Kaši plzeňský kouč Adrian Guľa.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Milan Havel z Plzně a Robert Jukl z Teplic.

"Situace v Plzni pro mě nebyla jednoduchá. Šlo o můj nejtěžší půlrok v kariéře, ale řekl jsem si, že si na šanci prostě počkám a jakmile ji dostanu, budu ji chtít chytnout. Byl jsem odhodlaný neustále bojovat. Věřím, že se mi to povedlo, ale rozhodně musím makat dál," má jasno Kaša.

Reklama

Související témata: