Hlavní obsah

Slovácko teď miluju ještě víc, smál se boleslavský kouč Jarolím po klíčové výhře v Hradišti

Praha

Po dvou ligových porážkách v řadě triumfovali 1:0 na Slovácku. Spokojený kouč fotbalistů Mladé Boleslavi Karel Jarolím po vydařeném utkání věděl, že jeho mužstvo už bude moct dohrát zbývající čtyři kola nejvyšší soutěže v klidu bez sestupových starostí.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Karel Jaromír během utkání 1. FC Slovácko - FK Mladá Boleslav

Článek

Jak důležité vítězství to pro vás v Uherském Hradišti bylo?

Hlavně z psychologického hlediska jsme získali strašně důležité tři body. Kdyby se tak nestalo, nervozita by narostla. Vždyť jsme předtím padli v Ostravě i doma s Libercem. Nyní máme osmibodový náskok na sestupovou příčku, a tak už snad můžeme trochu vydechnout. Cenné výhry v Hradišti si považuju o to víc, že nám na poslední chvíli vypadli ze sestavy zranění Takács a Preisler. S jejich nucenými absencemi jsme se ale vyrovnali.

Zdálo se, že jste domácí tým zaskočili rozestavením se třemi beky a pětičlennou středovou formací...

Nedávno jsme se se Slováckem utkali v MOL Cupu, takže jsme měli moravské mužstvo solidně přečtené. Znalostí jsme využili i při přípravě na ligový duel. Kluci k němu přistoupili s obrovským odhodláním. Podali jsme v Hradišti velmi dobrý výkon. Hlavně v prvním poločase jsme byli lepší a vstřelili jsme vedoucí branku. Víc gólových příležitostí jsme si ovšem paradoxně vytvořili po pauze, kdy se Hradišťští snažili prosadit dlouhými nakopávanými míči. Škoda, že jsme z brejků nějakou šanci neproměnili, mohli jsme zápas rozhodnout dřív.

Proč jste střídal kapitána Matějovského už krátce po přestávce?

Měl z prvního poločasu nakopnutý lýtkový sval. V kabině jsme se domluvili, že to půjde ještě zkusit. Bohužel pokračovat nemohl.

Odteď už se vám tedy bude spát mnohem líp?

Je to tak. Mohli jsme být bez záchranářských starostí už dávno, ale bohužel se nám nedařilo v koncovce. Proto body tolik nepřibývaly.

Vzpomněl jste si, že jste v Hradišti v minulosti jako trenér působil?

Samozřejmě. Bylo to pro mě hezké období. Od té doby Slovácko miluju. Teď jsme tady udělali klíčový krok k záchraně, takže ho miluju ještě víc. (smích).

Reklama