Hlavní obsah

Seveřan na severu po roce neslavil. Nehráli jsme dost dobře, uznává Karlsson

Liberec

Nevstoupíš dvakrát do téže řeky, poznal na libereckém trávníku švédský křídelník. Také před rokem dal po úvodní Peškově trefě povel k obratu a fotbalisté pražské Sparty na úkor Slovanu získali MOL Cup. V neděli udeřil Pešek dokonce dvakrát, a právě střídající David Moberg Karlsson znovu reagoval první brankou hostů. Během minuty sice vyrovnali, víc ale nestihli a zvýraznili tak své problémy. Druhý Jablonec se jim v ligové tabulce vzdálil na tři body.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Pro pět ran do čepice... David Moberg Karlsson ze Sparty během utkání v Liberci.

Článek

Pohárový triumf byl loni čestnou výjimkou. Jinak Sparta u Nisy pravidelně naráží. Po nedělní remíze 2:2 platí, že vyhrála v Liberci jediný z posledních devíti ligových zápasů!

„Vždycky je složité sem přijet a hrát s Libercem na jeho hřišti. Vždycky je to o spoustě dlouhých míčů a podobně, ale... Myslím, že jsme prostě nehráli dost dobře. Měli jsme dobrých prvních patnáct minut. A pak jsme prostě ztratili zápas," líčí David Moberg Karlsson pro klubovou televizi.

Ztráta bodů je podle něj logickým odrazem vývoje. „Měli moc šancí. I na konci, když jsme srovnali, pořád pak měli spoustu šancí sami na gólmana. To prostě nestačí," uznává kriticky.

Seveřan cítil, že jeho týmu docházely síly. „Možná jsme místy vypadali unaveně, nevím, ale oni odehráli stejně zápasů jako my... Takže to by neměl být problém, nevím. Asi jsme jim nechávali moc prostoru, takový mám dojem," přemítá.

Všechna čest brankáři

Za stavu 0:2 přišel na hřiště spolu s uzdraveným Julišem. Střídání a úpravy v sestavě Spartě pomohly.

„Trenér mě posla do hry, protože jsme potřebovali skórovat, chtěl to ode mě. Bylo by zábavnější přijít za stavu 2:0 o moci si víc hrát s míčem a podobně. Ale je to práce, jako vždy, musíme to zvládat. Dokázali jsme aspoň vyrovnat," krčí Švéd rameny.

Nakonec mohl přece jen strhnout vedení na stranu Sparty, brankář Knobloch ovšem vytasil klíčový zákrok zápasu.

„Má šance na třetí gól? Abych byl upřímný, myslím, že jsem zvolil dobré zakončení a brankář to opravdu skvěle chytil. Byl jsem trochu z úhlu, možná jsem mohl přihrávat, nevím. Ale dobré zakončení, všechna čest brankáři," míní Karlsson.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články