Hlavní obsah

V Křetínského impériu to vře. Sparta nechce na stadionu redaktory z jeho deníku

Praha

V českém fotbale se rozzuřila dost překvapivá válka, v níž se pálí do vlastních řad. Dva silní hráči na tomto poli deník Sport a server iSport.cz na jedné straně a pražská Sparta na straně druhé jsou, jak známo, majetkově propojeni přes osobu miliardáře Daniela Křetínského. A nyní se oba subjekty do sebe veřejně pustily.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Srdjan Plavšič ze Sparty Praha oslavuje gól. Přestoupí, nepřestoupí?

Článek

Šéfredaktor deníku Sport Lukáš Tomek se rázně ohradil proti krokům Sparty, která podle jeho slov bez relevantních důvodů odmítla udělit akreditace redaktorům listu Janu Vackovi a Janu Podroužkovi na středeční pohárové derby mezi Spartou a Slavií.

Podle něj jde o odvetu ze strany letenského klubu za zveřejnění článku o chystaném přestupu sparťanského záložníka Srdjana Plavšiče do Slavie. Informaci o něm prý měli redaktoři ze čtyř nezávislých zdrojů. Redakci Sport.cz pak její dva nezávislé zdroje potvrdily informaci ohledně chystaného přesunu Plavšiče rovněž.

Sparta informaci nekomentovala, nicméně později sám Plavšič, jemuž ve Spartě končí smlouva, na svém Instagramu jednání se Slavií popíral.

„Celá kauza pak vyvolala prudkou reakci vedení fotbalové Sparty – konkrétně šéfa klubu Františka Čupra a sportovního ředitele Tomáše Rosického. Podle informací Sportu se pak právě na jejich popud nakonec Sparta rozhodla neudělit akreditaci právě dvěma výše zmíněným redaktorům, kteří o ni standardní cestou požádali ještě před zveřejněním celé kauzy," píše šéfredaktor Tomek.

„Takové jednání pokládáme za nebezpečný pokus omezovat novinářskou práci v Česku a za nepřípustnou odvetu pro reportéry, kteří jen publikovali z několika zdrojů ověřené informace o pravděpodobném přestupu sparťanského záložníka. Nabídku letenského klubu udělit akreditace jiným novinářům pak nepovažujeme za adekvátní řešení situace. Je nezadatelným právem redakce nominovat na zápas ty reportéry, které sama uzná za vhodné," dodal s tím, že nabídku udělit akreditaci jiným redaktorům deníku odmítl.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: