Hlavní obsah

Sparta - Ostrava 3:1Pat a Mat obdarovali Dočkala, bitva o druhé místo je dál otevřená

MinutaMin. Tým Hráč Akce
37. Karlsson 1 : 0
65. Buchta 1 : 1
79. Dočkal 2 : 1
88. Hložek 3 : 1
Záznam online reportáže

Bitva o druhé místo je dál otevřená. Fotbalisté pražské Sparty v závěrečném utkání 31. ligového kola porazili Baník Ostrava 3:1 a na Jablonec ztrácejí tři body, odložený zápas s Plzní mají k dobru. Zápas rozhodla komická srážka ostravských stoperů, po níž vstřelil Dočkal vítězný gól. Sparta v březnu vyřadila Baník v osmifinále domácího poháru, v lize ho od srpna 2014 porazila doma v sedmém zápas za sebou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Wiesner a David Moberg Karlsson ze Sparty Praha oslavují vedoucí gól během utkání 31. kola Fortuna ligy.

Článek
Fotogalerie

A kde je Plavšič? Otázka fanoušků Sparty byla při pohledu na sestavu jasná, záložník směřující do Slavie nebyl k utkání vůbec nominován. Kouč Vrba udělal proti prohranému pohárovému derby se Slavií tři změny v základní jedenáctce. Vrátil se kapitán Dočkal, naopak mladý Vitík usedl mezi náhradníky.

S chutí začal především Karlsson, který už odložil ochrannou helmu. Nadějný slalom mezi obránci soupeře zakončil střelou těsně vedle. Do zakončení se tlačil také Pavelka, trefil jen horní síť. V 31. minutě měl po narážečce s Karlssonem první velkou šanci Juliš, ale na Laštůvku si nepřišel.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Moberg Karlsson ze Sparty Praha oslavuje vedoucí gól během utkání 31. kola Fortuna ligy.

Domácí byli dál mnohem aktivnější a vedení se dočkali. Dočkalův střílený centr vyrazil ostravský gólman pod nohy švédského záložníka a Karlsson si chladnokrevným zakončením připsal devátou trefu v ligové sezoně.

Po přestávce však domácí nebyli schopní náskok pojistit. A pak přišla jejich tradiční hrubka v obraně. Buchta dostal ve vápně spoustu místa a tvrdou střelou pod břevno vyrovnal.

Baník domácím vrátil vedení nevídaným způsobem. Stopeři Pokorný se Stronatim si zahráli na Pata s Matem, srazili se, takže Dočkal běžel sám na branku a technickým dloubáčkem rozhodl. Těsně před koncem pak letenský kapitán nahrál na pojišťující gól Hložkovi.

Fotbalová liga - 31. kolo:
Sparta Praha - Baník Ostrava 3:1 (1:0)
Branky: 37. Karlsson, 79. Dočkal, 88. Hložek - 65. Buchta. Rozhodčí: Lerch - Dresler, Šimáček - Machálek (video). ŽK: Polidar, Juliš, Čelůstka, Pavelka  - Šašinka, Fleišman, Svozil, Sor. Diváci: 1420 (omezený počet).
Sparta: Nita - Wiesner, Čelůstka, Hancko, Polidar - Karlsson (81. Minčev), Pavelka, Sáček (81. Hanousek), Dočkal, Hložek - Juliš (68. Karabec). Trenér: Vrba.
Ostrava: Laštůvka - Fillo, Pokorný, Stronati, Fleišman - De Azevedo (81. Sor), Jánoš, Tetour (57. Kuzmanovič), Kaloč, Buchta - Šašinka (57. Zajíc). Trenér: Daněk.

Reklama

Související témata: