Hlavní obsah

Nevím, co se divíte, je to žoldák! obul se Řepka do Plavšiče

Ve Spartě pokračovat nebude a po sezoně na Letné končí. Přestože fanoušky i vedení klubu ujišťoval, že s úhlavním rivalem nejednal, Srbský fotbalista Srdjan Plavšič by podle všeho měl po sezoně zamířit do Edenu a hrát za Slavii. K třaskavé kauze se teď vyjádřila i bývalá opora Letenských a známý bouřlivák Tomáš Řepka. „Plavšič nemá sparťanský srdce a nikdy ho neměl... Je to žoldák jako kdokoliv jinej, kterej do Sparty v poslední době přišel,“ napsal na Instagram Řepka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Srdjan Plavšič ve Spartě pokračovat nebude

Článek

Část fanoušků Sparty jeho extrémními názory opovrhuje, pro mnohé je naopak nedotknutelnou modlou.

Držitel čtyř mistrovských titulů se Spartou se nyní vyjádřil i k ožehavé kauze srbského záložníka Plavšiče, který by měl přes léto převléct dres pražských S stejně jako to v nedávné době provedl například rumunský fotbalista Stanciu. Plavšič navíc bez saudskoarabské okliky jako tomu bylo v případě jeho předchůdce.

„Původně jsem se nechtěl vyjadřovat ke kauze Plavšič, ale kontaktujou mě média i fanoušci, tak jen chci napsat jediný," uvedl Řepka svůj příspěvek na sociální síti Instagram poté, co Spartě pogratuloval ke středeční výhře nad Plzní.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Tomáš Řepka Official (@tomasrepkacz)

"Plavšič nemá sparťanský srdce a nikdy ho neměl, proto si tohle rozhodnutí sám před sebou obhájí. Je to žoldák jako kdokoliv jinej, kterej do Sparty v poslední době přišel. Nevim, co se všichni divíte. Nepřekvapilo mě to. Ukazuje se, že některý hráči nepochopili, za jaký klub kopou a co je Sparta Praha," řekl si Řepka k Plavšičovi své.

Zatímco internetová fóra a sociální sítě fotbalové Sparty se plní nenávistnými komentáři na Plavšičovu adresu, frustraci fanoušků a vášně se oficiální představitelé klubu snaží mírnit.

Ke smířlivosti vyzýval nejen ředitel komunikace Ondřej Kasík, ale v nedávném rozhovoru pro Sport.cz i trenér Letenských Pavel Vrba.

„Myslím, že fanoušci nebyli dvanáctým, ale třináctým hráčem. Obrat patří samozřejmě i jim," nechal se Vrba slyšet po středečním obratu proti Plzni.

„Na druhou stranu jsem slyšel, co se děje ohledně Plavšiče. Buďme korektní, chovejme se slušně. Buďte fanoušci Sparty. O to vás žádám já jako trenér Sparty, který chce pro Spartu udělat maximum a vy se chovejte tak, abychom byli úspěšní a ne tak, abychom měli problémy," vyzval příznivce Sparty.

Reklama

Související témata: