Hlavní obsah

Příbram dýchá, Valachovič poprvé promluvil o záchraně

Příbram

Slovo záchrana nebo dokonce sestup bylo v příbramské kabině tabu. „Promluvil jsem o naší situaci až tento týden. Hráčům jsme opakovali, ať se nedívají na tabulku a sami se nedostávají pod tlak. Všichni si naši situaci uvědomujeme a děláme všechno proto, abychom hrozbu odvrátili," řekl po sobotním senzačním vítězství 1:0 nad Jabloncem kouč Jozef Valachovič. Příbram stále dýchá, a pokud Teplice nevyhrají, má situaci ve svých rukou. Rozhodnout by se mohlo v posledním kole ve vzájemném souboji Na Stínadlech.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Trenér Příbrami Jozef Valachovič.

Článek

„Byl to velice těžký zápas se silným soupeřem. Jsem rád, že jsme ho zvládli vítězně a hráčům patří za výkon velké uznání. Trochu jsme prospali úvod, i během zápasu nás pak podržel gólman Jakub Šiman. Byli jsme trpěliví, ve druhé půli po standardní situaci přišla naše šance, a tu jsme využili. Po devíti zápasech bez domácí výhry jsme konečně získali tři body. Hodně nám pomohli i fanoušci, kteří nás táhli za vítězstvím," říkal spokojený kouč.

Za vítězstvím nehledal žádný zázrak nebo výrazné změny v systému. „Zdůrazňovali jsme hráčům, že kvalitu mají, ale musí to, co předvádějí a odvádějí v tréninku přenést do zápasu, a disciplinovaně dodržovat pokyny. To dnes splnili. Mužstvo táhli zkušení hráči, kteří už podobnou situaci v Příbrami zažili," říkal Valachovič.

Ovšem trápí jej zranění hráči. "Teď k nim přibyl Olivier Kingue, ale dokážeme se s tím vyrovnat. Hráči si teď užijí dva dny zaslouženého volna a pak se připravíme na nedělní zápas s Pardubicemi. Nemám obavu, že by po posvícení přišla sr..... Všichni si moc dobře uvědomují, o co hrajeme a ke každému soupeři přistupujeme s vážností a vědomím jeho kvalit, ale rozhodně ne s obavami. Stoprocentní budeme na Pardubice, a pak i na Teplice," zdůraznil kouč.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články