Hlavní obsah

Krásné gesto pro slávistické šampiony. Tohle se v Česku moc nevidí

Praha
Aktualizováno

Někteří z fotbalistů pražské Slavie možná ještě pokračují v mistrovských oslavách, jiní se už chystají s reprezentací v Jižním Tyrolsku na přípravný duel před evropským šampionátem s Itálií. Ve víru událostí posledního ligového kola zapadlo krásné gesto českobudějovických fotbalistů právě před utkáním se Slavií.

Foto: Petr Horník, Právo

Sešívaní slaví ligový titul.

Článek

Sešívaní za celou sezonu nepoznali porážku, vyhráli domácí pohár i ligu, stali se mistry. Kvalit soupeře si byli vědomi i fotbalisté Českých Budějovic, kteří proti nim nastoupili v posledním ligovém kole.

Navzdory rivalitě mezi ligovými kluby se ukázalo, že hráči vůči sobě mají úctu a respekt. Českobudějovičtí je Slávistům prokázali čestnou stráží při nástupu na hřiště. Tento poměrně zavedený počin v zahraničních soutěžích se u nás vidí málokdy. O to víc je gesto  Budějovic cennější.

Čestná stráž se drží jako vyjádření respektu k týmu, který si titul zajistil již s předstihem, a to Slavia splnila už na začátku května. Stejné gesto předvedli nedávno hráči Evertonu v posledním utkání anglické Premier League proti Manchesteru City (Man. City zvítězil 5:0), který si také zajistil titul s velkým předstihem.

Budeme toto gesto vídat v české lize častěji?

Reklama