Hlavní obsah

SESTAVA SEZONY: Dominance šampionů, nejčastěji bodoval Stanciu

Praha

Posbírali všechno, co zabavit šlo, včetně rekordu v sérii neporazitelnosti. Sešívaní završili mistrovský hattrick, dařilo se jim i na evropské scéně, zásobili i národní tým pro blížící se EURO. Není žádné překvapení, že hned šest hráčů pražské Slavie figuruje v ideální sestavě sezony 2020/21 fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Tři zástupce dodala Sparta, zbývající dva Jablonec.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava podzimu 2020 fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:

Článek

Domácí soutěž dostala červenobílou šablonu. Sešívaní si hrají svoji ligu, o jejich titulu nebylo znovu již po podzimu pochyby. V brance měli stále skvělého Koláře, který se mezi tyče rychle vrátil i po zranění hlavy. Obranu dirigoval Kúdela, který se po duelu na půdě Rangers nechtíc stal nejskloňovanějším českým fotbalistou...

Do ofenzivy měl kouč Trpišovský bohatý výběr. Nečekaným kanonýrem se stal navrátilec Kuchta, hlavně na podzim perlil Sima, nová kometa. Nejvíc nominací do sestav, osm, získal rumunský legionář Stanciu, k největším objevům ročníku patří také Provod.

Sparta měla dobrý začátek, ale brzy jí zbyla jen bitva o druhé místo, které získala. Osmnáctiletý kanonýr Hložek se podělil s Kuchtou o korunu krále střelců, řadu světlých momentů měl švédský křídelník Karlsson. K pilířům obrany patřil Hancko.

Jablonec si připsal další parádní sezonu. Doležal jen o gól nedosáhl na čelo tabulky střelců, ze Zeleného udělal kouč Rada elitního stopera.

Sestava sezony 2020/21 fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:
Kolář (Slavia, 5) - Zelený (Jablonec, 4), Kúdela (Slavia, 5), Hancko (Sparta, 4) - Karlsson (Sparta, 6), Stanciu (Slavia, 8), Provod (Slavia, 5), Sima (Slavia, 5) - Kuchta (Slavia, 7), Doležal (Jablonec, 6), Hložek (Sparta, 7).

Reklama