Hlavní obsah

Plzeň ulovila další posilu. Velký talent se těší na poháry

Plzeň získala talentovaného ofenzivního hráče. Na roční hostování do Viktorie přichází jednadvacetiletý Ondřej Pachlopník z Brna, součástí dohody je opce na případný přestup. „Tento krok je pro mě obrovskou výzvou. Viktorka je špičkový tým a čekají ji i zápasy v evropských pohárech, které jsem ještě nikdy nehrál. Je nyní na mně, abych makal naplno a porval se o místo,“ uvedl Pachlopník pro web plzeňského klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Pachlopník ze Zbrojovky Brno během utkání v Příbrami.

Článek

Pachlopníkovo hostování na západě Čech je zřejmě vyústěním úzké spolupráce Viktorie s brněnským klubem. Majitel Zbrojovky Václav Bartoněk nedávno prozradil, že veškeré fotbalové záležitosti poslední dobou konzultuje s vlastníkem Plzně Adolfem Šádkem.

„Jsem velmi rád, že se nám povedlo hostování tak talentovaného hráče, jakým Pachlopník bezesporu je, úspěšně dotáhnout. Součástí transferu je i dohoda, že Zbrojovka bude moct v nadcházející sezoně využít na hostování dva až tři naše fotbalisty," sdělil Šádek.

Již zítra čekají na Pachlopníka a jeho nové spoluhráče funkční testy, v pondělí se pak bude hlásit trenéru Michalu Bílkovi na startu letní přípravy.

Pachlopník je odchovancem Zbrojovky. Debut v profesionální soutěži zaznamenal v březnu 2019 proti Chrudimi ve druhé lize. V následujícím ročníku pomohl Brnu k postupu do první ligy. V ní odehrál 31 zápasů a vstřelil jeden ligový gól proti Pardubicím. Za Brno nastupoval coby ofenzivní univerzál na vícero pozicích - jako podhrot, křídlo i útočník.

"Řadí se mezi nejoriginálnější mladé hráče v Česku a má potenciál dalšího fotbalového růstu," podotkl Viktor Kolář z agentury Sport Invest, která hráče zastupuje.

Brno po přestupech Fily do Mladé Boleslavi a Růska do Olomouce přichází o dalšího ofenzivního hráče.

„Tento krok jsme učinili v zájmu českého fotbalu. Chceme Ondrovi umožnit patřičně rozvíjet svůj herní progres," dodal majitel Zbrojovky Václav Bartoněk.

Plzeň, kterou čeká kvalifikace nové Konferenční ligy, zatím v pauze posiluje ofenzivu. Už na začátku června získala kolumbijského křídelníka Jhona Mosqueru z Liberce. Hlásí ale i odchody - končí mj. zkušení David Limberský a Tomáš Hořava.

Reklama

Související témata: