Hlavní obsah

Zavadil se vrací do Brna jako mentor. Zbrojovce se chystá pomoct k návratu do první ligy i na hřišti

Brno

Někdejší kapitán brněnských fotbalistů Pavel Zavadil se vrací po čtyřech letech do Zbrojovky. Bývalý zkušený záložník, který v zimě ukončil hráčskou kariéru, se v klubu z moravské metropole dohodl po sestupu do druhé ligy na roli mentora, který bude mít na starosti mladé a talentované hráče. Kupříkladu Michala Ševčíka, Lukáše Endla, Davida Jambora, Davida Moučku, Claude Lhoteckého, Barnabáše Lacíka či Martina Sedláka.

Foto: FC Zbrojovka Brno

Pavel Zavadil se vrací do Brna jako mentor.

Článek

„Klub má strategický zájem, aby tito hráči dosáhli prvoligové úrovně. Pavel tomu bude nápomocný. Navíc je nezpochybnitelné, že v jeho osobě přichází do kabiny pravý lídr," uvedlo vedení Zbrojovky v prohlášení na webových stránkách.

Třiačtyřicetiletý Zavadil přichází do známého prostředí. „V Brně jsem strávil v minulosti krásných pět roků. Role mentora pro mě není nic nového, vykonával jsem ji i v Opavě. Ve Zbrojovce jsou pořád ještě fotbalisté, které si z tehdejšího působení pamatuju. Kupříkladu Kuba Šural nebo Jakub Přichystal. Mladším klukům budu chtít pomoct v herním rozvoji a Zbrojovce zpátky do první ligy. Jsem přesvědčený, že to společně zvládneme," uvedl po podpisu smlouvy.

O své úloze se bavil s trenérem Dostálkem. „Naše názory a vize se ztotožňují. Čeká nás od pondělí spousta práce. A po fyzické stránce se taky cítím výborně," tvrdí Zavadil, který v zimě uzavřel v Opavě profesionální kariéru a přesunul se na pozici sportovního manažera. Ještě před koncem sezony ho z ní ale vedení slezského klubu odvolalo. „Hned poté jsem se rozhodl, že se chci vrátit zpátky jako hráč. Poslední měsíc se na to intenzivně připravuju," naznačil Zavadil, že pomůže Zbrojovce k návratu do první ligy i na hřišti.

Reklama

Související témata: