Hlavní obsah

Sparta porazila ruský Arsenal, přišla však o dva zraněné

Gmünd
Aktualizováno

Herní kemp zahájili vítězstvím. Fotbalisté pražské Sparty v prvním přípravném zápase na soustředění v Rakousku porazili čtrnáctý tým minulého ročníku ruské ligy Arsenal Tula 4:1 (0:0). Stínem hladké výhry je zranění stopera Lukáše Štetiny, který odkulhal s bolavým kotníkem, a také Andrease Vindheima.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí mladší ze Sparty Praha během přípravného utkání s SK Líšeň.

Článek

Prakticky celou minulou sezonu promarodil, letní přípravu už zahájil naplno. Ve všech tedy hrklo, když právě Lukáš Štetina zůstal ležet s bolavým kotníkem na trávníku a musel střídat. Již v první půli navíc se zutou kopačkou odpajdal také Andreas Vindheim.

Sparta teď bude čekat na Štetinovo vyšetření. Zraněného už má útočníka Juliše, který se v Rakousku věnuje jen rehabilitaci.

Utkání s ruským soupeřem Pražané rozhodli po přestávce, postupně se trefili Hancko, Ladislav Krejčí mladší, Pulkrab a Karabec.

„První poločas nebyl příliš kvalitní, neměli jsme ani žádné zakončení. Druhá půle byl o dost lepší, dali jsme krásné góly," hodnotí pro klubovou televizi asistent Luboš Loučka. „Pokud jde o zraněné hráče, ještě nemáme zprávu, jak to s nimi vypadá," dodává.

Sparta před odjezdem na soustředění porazila v domácích podmínkách tři soupeře z nižších soutěží. Postupně zdolala Hostouň 8:1, Duklu Praha 7:0 a Líšeň 1:0. Poslední dva duely se hrály netradičně na 4x30 minut.

Letenští se chystají na kvalifikaci Ligy mistrů, do které vstoupí úvodním zápasem 2. předkola na hřišti Rapidu Vídeň za dva týdny.

Přípravné fotbalové utkání v Rakousku:
Sparta Praha - Arsenal Tula 4:1 (0:0)
Branky: 54. Hancko, 66. Ladislav Krejčí mladší, 73. Pulkrab, 82. Karabec - 90. Markov.
Sparta: Heča - Vindheim (28. Wiesner), Štetina (80. Panák), Hancko, Höjer (46. Polidar) - Karlsson (71. Gabriel), Ladislav Krejčí II (71. Sáček), Pavelka, Dočkal (71. Karabec), Ladislav Krejčí I - Drchal (71. Pulkrab). Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: