Hlavní obsah

Fotbalová Plzeň podepsala tříletou smlouvu s brankářem Tvrdoněm

Fotbalová Plzeň angažovala brankáře Mariána Tvrdoně, který naposledy působil v druholigovém Ústí nad Labem. Šestadvacetiletý Slovák uspěl ve Viktorii na testech a podle klubového webu podepsal tříletou smlouvu.

Plzeň angažovala brankáře Mariána Tvrdoně

Článek

"Marián je velmi kvalitním brankářem, který má za sebou úspěšnou sezonu ve druhé nejvyšší soutěži, kde byl vyhlášený nejlepším gólmanem. Zároveň nás přesvědčil během dosavadního průběhu letní přípravy a jsme rádi, že došlo k dohodě a můžeme jej oficiálně přivítat ve Viktorii," řekl generální ředitel klubu Adolf Šádek.

Tvrdoň následoval senegalského záložníka Modoua Ndiayeho, který si v přípravě rovněž vybojoval tříletý kontrakt. Rodák z Nitry pomohl v minulé sezoně Ústí k pátému místu. S 11 vychytanými nulami byl nejlepším gólmanem.

"Být ve Viktorii je pro mě splněným snem a velkým krokem v mé kariéře. Od začátku se v týmu cítím výborně, padli jsme si do oka s Jindrou Staňkem i Alešem Hruškou a máme dobrou partu. Mým cílem je nyní dát tomu všechno a pomoci týmu. Těším se i na atmosféru evropských pohárů, které jsem ještě nikdy neokusil," uvedl Tvrdoň.

Západočeši rozehrají 2. předkolo nové Evropské konferenční ligy ve čtvrtek 22. července doma proti běloruskému Dynamu Brest. O tři dny později na stejném místě přivítají v úvodním kole nové ligové sezony Mladou Boleslav.

Reklama

Související témata: