Hlavní obsah

Viktoria Plzeň představuje nové dresy. Jak se vám líbí?

Aktualizováno

Fotbalová Viktoria Plzeň oficiálně představila nové dresy na sezonu. Již tento čtvrtek je Beauguel a spol. poprvé obléknou v pohárovém zápase s Brestem. Nový domácí dres vychází z tradičních viktoriánských barev červené a modré, přičemž dominantní je letos právě modrá. Hlavním motivem při vývoji nového dresu bylo 110. výročí od založení klubu, které si letos připomíná. Bohatá historie Viktorky je na něm promítnuta hned v několika detailech.

Viktoria Plzeň představuje dresy na novou sezonuVideo: FC Viktoria Plzeň

 
Článek

Výročí založení klubu se na nových trikotech odráží. Ve výrazném červeném pruhu na přední straně jsou vyvedeny drobné nápisy „110 let FC Viktoria Plzeň". Výroční logo „110 FCVP" je umístěno i mezi klubovým logem a brandem výrobce Macron Hero a odkaz na jubileum je i na vnitřní straně dresu v oblasti za krkem.

Zajímavostí je i speciální textura v červeném pruhu odrážející nový sezonní vizuál, který budou fanoušci vídat na většině materiálů a jsou v něm vyvedeny například i nové permanentní vstupenky.

Novou podobu domácích dresů si pochvalují i samotní hráči. „O mně se dobře ví, že mám rád módu a nový dres je opravdu hezký. Za mě na jedničku," říká na klubovém webu s úsměvem Jean-David Beauguel, jenž se společně s Milanem Havlem objevil v představovacím videu. „Dresy jsme si měli možnost poprvé prohlédnout právě při natáčení a následném focení. Jsem spokojený, cítím se v něm dobře a doufám, že nám v nové sezoně přinese štěstí," věří obránce Viktorie.

Venkovní dres je unikátní hned ve dvou aspektech - poprvé je využita tmavě modrá základní barva, kterou doplňují dva úzké pruhy (tradiční viktoriánská modrá a červená). Klubové logo je poté zobrazeno jednobarevně, což na viktoriánském dresu ještě nikdy nebylo.

Jako třetí sadu bude Viktoria využívat bílý dres, který je vždy ideálním doplněním předchozího barevného spektra první a druhé sady.

Trio gólmanů Aleš Hruška, Jindřich Staněk a Marián Tvrdoň bude mít na výběr ze tří barev dresů - fosforově žlutý, oranžový a šedivý. A jaký gólmani preferují? „Asi fosforový, mně osobně se líbí nejvíce. Ale barva není podstatná, hlavní je, že dobře sedí, cítíme se ve všech dobře," říká Staněk.

Líbí se vám nové dresy fotbalistů Viktorie Plzeň?
ano
81,7 %
ne
18,3 %
Celkem hlasovalo 3636 čtenářů.

Reklama

Související témata: