Hlavní obsah

Divočina na Letné, padlo pět gólů! Jablonec slaví výhru, nováček obral Klokany

dos, rjmSport.cz
Aktualizováno

Je to tady, nejvyšší fotbalová soutěž v Česku se rozjela. Jablonec v bitvě s Ostravou udeřil chvíli před koncem, když mu vítězství vystřelil zkušený Pilař. Nováček z Hradce Králové bral bod za remízu 1:1 s Bohemians. Vítěze neměl nakonec ani duel Pardubic s Karvinou. Hosté už vedli o dvě branky, ale Tischler dvěma zásahy srovnal na konečných 2:2. Sparta po divoké přestřelce vyhrála nad Sigmou Olomouc 3:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty slaví vyrovnávací gól v duelu se Sigmou Olomouc, penaltu proměnil Karlsson.

Článek
Fotogalerie

Baníku se závěr minulé sezony nepovedl, vyhrál jediné z posledních pěti kol. Ani na Střelnici nebyl favoritem, ale zaujal aktivní hrou i řadou šancí. Jenže ty trestuhodně zahazoval. Když už jednou hosté dopravili míč do sítě Severočechů, gólovou radost uťal systém VAR, který odhalil porušení pravidel.

V 88. minutě naopak potrestal chybu hostů v obraně zkušený Pilař a gólem rozhodl o tříbodovém zisku pro Jablonec. Ten doma v lize s Ostravou už 17x za sebou neprohrál.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Fotbalisté Jablonce zdraví fanoušky po vítězném zápase.

Hradec Králové v nejvyšší soutěži nastoupil poprvé od sezony 2016/17. Bitvu s Bohemians museli Votroci odehrát v azylu v Mladé Boleslavi. Do vedení tým zkušeného kouče Miroslava Koubka poslal v první půli Vašulín, chvili po přestávce však srovnal na konečných 1:1 Puškáč.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Fotbalisté Bohemians se radují z branky v utkání nejvyšší soutěže.

Pardubice si prodloužily i v této sezoně azyl ve vršovickém Ďolíčku, kde se jim v minulém ročníku dařilo náramně. Tentokrát ale nabraly už po pěti minutách hry manko, když penaltu proměnil Qose. Když pak chvíli pauze přidal zkušený Papadopulos druhý gól hostů, vypadalo to s Pardubicemi špatně. Jenže bídně rozehraný duel tým nezabalil a po dvou zásazích Tischlera nakonec dosáhl na remízu. Stejně jako v minulém soutěžním ročníku skončil duel s Karvinou ve Vršovicích nerozhodně 2:2.

Sparta v úterý na úvod 2. předkola Ligy mistrů prohrála na stadionu Rapidu Vídeň 1:2. Na Letné pak brzy inkasovala v bitvě s Olomoucí, kterou vedl staronový kouč Václav Jílek, jenž trénoval Spartu od května 2019 do února 2020. Sparty na nohy zvedla penalta, i tak ale v poločase drželi Hanáci v hlavním městě nadějnou remízu 1:1.

Po pauze ukázal svou důležitost pro Spartu Ladislav Krejčí mladší, když proměnil šanci a poslal favorita do vedení. Náskok pak Pražané ještě zvýraznili po vlastním zásahu zkušeného stopera Sigmy Hubníka. Hosté se ale ještě prali alespoň o korekci skóre a v nastaveném čase se dočkali po gólu Gonzáleze. Víc už toho ale na Letné nestihli.

Program 1. ligového kola:
Sobota
Hradec Králové - Bohemians 1:1
Branky: 15. Vašulín - 53. Puškáč
Jablonec - Ostrava 1:0
Branka: 88. Pilař.
Pardubice - Karviná 2:2
Branky: 64. a 75. Tischler - 5. Qose, 49. Papadopulos.
Sparta - Olomouc 3:2
Branky: 12. Karlsson z pen., 64. Krejčí II, 78. vlastní Hubník - 3. Daněk, 90.+2 Gonzalez,
Neděle
16:00 Plzeň - Mladá Boleslav
16:00 Liberec - Slovácko
16:00 České Budějovice - Teplice
19:00 Zlín - Slavia

Reklama

Související témata: