Hlavní obsah

Sparta kvůli hučení na Poulola vyhodnocuje kamerové záznamy duelu s Olomoucí

S návratem diváků do hlediště se vrátil i starý problém. Projevy rasismu. Fotbalová Olomouc odsoudila rasistické hučení části fanoušků Sparty na hráče tmavé pleti Florenta Poulola v sobotním ligovém utkání. Čtyřiadvacetiletý francouzský defenzivní hráč Sigmy chtěl odejít ze hřiště, ale nakonec zápas dohrál. Incident zaznamenal ve své zprávě o utkání technický delegát Ladislav Kruliš. Pražský klub teď vyhodnocuje kamerové záznamy a je připraven podniknout kroky proti konkrétním jednotlivcům.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparta Praha reaguje na problém projevů na stadionech mottem Ne rasismu.

Článek

Museli se ozvat. Na tiskovou konferenci před odvetným zápasem proti Rapidu dorazili trenér Pavel Vrba i kapitán Bořek Dočkal v tričkách s jasným vzkazem: Ne rasismu!

„Na začátku každé sezony připomínáme náš neměnný postoj k rasismu, vůči kterému se klub trvale vymezuje," zdůrazňuje ředitel komunikace Ondřej Kasík. „Máme tu tradici hráčů jako Bony, Leo Kweuke nebo Costa, rasismus si ve Spartě nepřejeme. Je to naše dlouhodobé a jasné stanovisko."

Hned v úvodním ligovém kole ovšem nastal problém.

To je na profilicenci, chválil trenér Pavel Vrba Bořka Dočkala za zhodnocení hry RapiduVideo: Sport.cz

„Jsme rádi, že fanoušci jsou zpět na tribunách a že nahlas vyjadřují svoje emoce, nejsme v knihovně. Ale zároveň je potřeba dodat, že emoce nesmí přejít v urážky rasistického charakteru," poukazuje Kasík.

Letenský klub se zabývá stížností Sigmy Olomouc a jejího hráče Florenta Poulola.

„Vyhodnocujeme kamerové záznamy ze sobotního utkání a jsme připraveni podniknout kroky proti konkrétním jednotlivcům za škodlivé a toxické jednání. V sobotu se jednalo o projevy jednotlivců, nikoliv o masové projevy, takže věříme, že ve středu, kdy na utkání s Rapidem bude 9000 fanoušků, se nic takového dít nebude," říká Kasík.

Reklama

Související témata: