Hlavní obsah

Kdyby takový gól dala Slavia, tak by platil, ucedil mladoboleslavský slávista Karafiát

Mladá Boleslav

I slávisté byli smíření s tím, že Skalákův gól platí a že v Mladé Boleslavi prohrávají. „Nepředpokládal jsem, že gólu předcházel faul. Proto jsem šel na půlku s tím, že prohráváme,“ přiznával kanonýr Pražanů Jan Kuchta, že ho verdikt sudího Zelinky zaskočil. Ten totiž branku nejprve uznal, ale na pokyn videosudího Pavla Fraňka u monitoru usoudil, že si domácí střelec počínal v souboji s Oscarem nedovoleně a branku ex post odvolal. „Být to na druhé straně, gól by normálně platil,“ lakonicky pronesl domácí obránce Ondřej Karafiát, který do Mladé Boleslavi přišel na hostování ze Slavie.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva brankář Ondřej Kolář ze Slavie a Jiří Skalák z Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Může se pak někdo divit, že zmínění situace vyvolala v domácím táboře hodně nevole a zloby.

„Šlo o jednu ze tří situací, které zápas rozhodly. Proto se divákům ani nedivím," pochopitelně se po utkání domácí trenér Karel Jarolím o neuznané branky musel zastavit.

„Byla tam hra tělem, ale rozhodčí byl u celé situace nedaleko a gól uznal," vracel se k pár desítkám sekund, kdy jeho tým nad obhájcem titulu vedl.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hlavní rozhodčí Miroslav Zelinka u videa usoudil, že gólu Mladé Boleslavi předcházel Skalákův faul.

Ale skutečně jen pár desítkám, protože pak zaúřadoval VAR.

„Na evropském šampionátu se podobné souboje nepískaly, takže i u nás by měl vládnout takový trend. Jestliže se bude zkoumat každá takováto situace, pokaždé se něco najde," poznamenal s hořkostí v hlase.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Ubong Ekpai ze Slavie a Ondřej Karafiát z Boleslavi.

To Pražané pochopitelně cítili úlevu.

„Oddechli jsme si, protože po náročném programu se naše výhra už tak rodila těžce. Přežili jsme ale odvolaný gól domácích, pomohl nám můj první gól i červená karta soupeře," přiznával Kuchta.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor prvního gólu Slavie Jan Kuchta.

„Venkovní zápasy je vždy těžké otáčet, proto by pro nás bylo zlé, kdybychom prohrávali," zastavil se i slávistický kouč Jindřich Trpišovský u Skalákova gólu, který vzbudil hodně vášní a emocí.

„Boleslav by vedla 1:0 a na jejím hřišti je to pokaždé těžké. Zvlášť teď, v úvodu ligy. Domácí mají v mužstvu v letošní sezoně spoustu dobrých hráčů, z nich mnozí prošli Slavií, takže o to by to pro nás bylo horší," přiznal, že i on cítil úlevu, když zasáhl VAR a branka Skaláka neplatila.

Reklama