Hlavní obsah

Teplice našly druhého Krále! Nevadilo by mi, kdybych Alexe následoval i v kariéře, culil se kat Jablonce

Praha

Počkal si na přihrávku Mareše a zkušeně překonal Hanuše. Mladý záložník Teplic Štěpán Krunert rozhodl nedělní duel 4. kola fotbalové ligy proti Jablonci. Premiérovým gólem v dresu Teplic, kam přesídlil v létě z pražské Dukly. Radost z branky mu nejdřív pokazil asistent, který signalizoval ofsajd. Po zásahu videorozhodčího ale byla vzápětí uznána.

Foto: FK Teplice

Teplice posílil záložník Štěpán Krunert.

Článek

„Když jsem viděl praporek nahoře, myslel jsem si, že byl ofsajd. Potom sudí gól uznal a zalila mě euforie. Dal jsem vítězný gól, to se vždycky počítá. Předvedli jsme celkově hodně dobrý týmový výkon," lebedil si 21letý Krunert.

V české lize se trefil podruhé, první branku zaznamenal v Dukle v sezoně 2018/2019. Mezi jedenáct vyvolených se vešel v neděli poprvé, kouči Kučerovi se odvděčil nejlepším možným způsobem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Štěpán Krunert z Teplic po vstřelení gólu na 1:0 během utkání 4. kola Fortuna ligy proti Jablonci

„Znám Štěpána z dvacítky i z Dukly. Má velký potenciál, dokáže působit kdekoli ve středu zálohy," chválil Kučera hrdinu duelu na Stínadlech. Teplice byly pod tlakem, jako jediné nezískaly v úvodních třech kolech ani bod. Nutně potřebovaly zabrat, aby se nedostaly do křeče.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Teplic Radim Kučera .

„Tohle jsme všichni v klubu potřebovali jako sůl. Věřím, že výhra bude dostatečnou psychickou vzpruhou do dalších zápasů. Mrzelo mě, že v prvních dvou kolech, plus třicet minut ve Zlíně, to z naší strany nebylo vůbec špatné. Jenže jsme nebyli bodově ohodnoceni. Teď se nám všechno za poctivou práci vrátilo," zářil Kučera.

„Výhru jsme vybojovali. Cítili jsme, že je potřeba už výsledkově zabrat. Dali jsme do utkání všechno, vyplatilo se," pochvaloval si Krunert, který vlasy i vizáží připomíná svého teplického předchůdce, reprezentačního záložníka Alexe Krále. Pochopitelně si ho na to konto spoluhráči dobírají.

Když jsem přišel poprvé do kabiny, uslyšel jsem: Druhej Alex je tady. Lidi mě s ním budou asi srovnávat. Nevadilo by mi, kdybych Alexe následoval i v kariéře," culil se Krunert.

Reklama