Hlavní obsah

Slavia - Ostrava 4:0Padesát zápasů bez porážky! Slavia smetla dalšího soka a vyšperkovala rekord

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Tecl 1 : 0
45. Samek 2 : 0
51. Lingr 3 : 0
65. Kúdela (penalta) 4 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Už padesát zápasů v nejvyšší tuzemské soutěže nenašla fotbalová Slavia přemožitele. Jubilejní duel vyšperkovala v neděli triumfem nad Baníkem Ostrava, který smetla čtyřbrankovým přídělem. Hvězdou večera byl teprve devatenáctiletý Daniel Samek, autor gólu a jedné asistence.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost v podání fotbalistů Slavie během utkání s Baníkem Ostrava.

Článek
Fotogalerie

Slavia vstupovala do zápasu po rozpačitém čtvrtečním výkonu proti Legii Varšava v úvodním duelu play off Evropské ligy. Současně ale s notným sebevědomím, neboť z předešlých tří vzájemných ligových duelů s Baníkem odcházela vítězně a v žádném z minulých sedmi duelů nebyla poražena.

Při ligové premiéře v probíhajícím ročníku na domácím stadionu (utkání 3. kola proti Olomouci bylo přeloženo) Slavia začala rozvážně, ale měla dostatek prostoru a času, aby získala pevnou půdu pod nohama. Baník zůstával daleko za výkony, které předváděl v předešlých kolech. A když navíc ve 27. minutě mladičký Samek posadil centr z přímého kopu přímo na hlavu Tecla hlavičkujícího z deseti metrů neomylně, bylo s Ostravou zle. Schranz pak sice tutovku po přihrávce od Ekapie nevyužil, ale Samek v nastavení první půle už mířil přesně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Samek ze Slavie Praha oslavuje gól během utkání 5. kola Fortuna ligy.

Hned po obrátce Schranz skvěle přistrčil balon k Lingrovi, který se odvážně pustil do pokutového území a pálil přesně k tyči. Baník pak dostal další ránu, když šanci Tecla sice zmařil Laštůvka, jenže Lischka poslal k zemi dobíhající Baha a z nařízené penalty pálil Kúdela nekompromisně.

Závěr se proměnil v suverénní představení Pražanů. Baník, dohrávající o deseti, a navíc neschopný udržet míč souvisle na vlastních kopačkách, tudíž bez šance na jakoukoliv kombinaci či snad ohrožení branky Slavie, uchránila od potupného pětibrankového přídělu po ráně Tecla tyč a v dalším případě Simova nepřesnost.

Baník tak po sérii tři zápasů, z nichž vytěžil devět bodů a vstřelil jedenáct branek, musel přijmout výprask. Slavia se skvěle naladila na čtvrteční odvetu Evropské ligy ve Varšavě.

5. kolo první fotbalové ligy:
Slavia Praha - Baník Ostrava 4:0 (2:0)
Branky: 30. Tecl, 45. Samek, 51. Lingr, 66. Kúdela z pen. Rozhodčí: Berka - Horák, Kotík - Adam (video). ŽK: Kačaraba, Kúdela, Hromada, Traoré - Almási, De Azevedo, Svozil, Ndefe. ČK: 78. Ndefe. Diváci: 11.846.
Slavia: Kolář - Bah (81. Van Buren), Kúdela, Kačaraba (46. Holeš), Bořil - Hromada - Ekpai, Samek (75. Sima), Lingr (61. Traoré), Schranz (61. Oscar) - Tecl. Trenér: Trpišovský.
Ostrava: Laštůvka - Ndefe, Svozil, Lischka, Fleišman (69. Granečný) - Sor (46. Pokorný), Kaloč, Kuzmanovič (46. Klíma), Jánoš (46. Budínský), Potočný (22. De Azevedo) - Almási. Trenér: Galásek

Reklama

Související témata: