Hlavní obsah

Hrozně diskutabilní vyloučení, nechápe Knobloch a volá po jednotném metru. Podle rozhodčího šlo o surovou hru

Liberec
Aktualizováno

Byl to jeden z klíčových momentů utkání mezi Libercem a Zlínem, který na severu Čech vyhrál 1:0. V 69. minutě ještě za stavu 0:0 musel ze hřiště domácí obránce Martin Koscelník, jemuž sudí Dalibor Černý po zásahu VAR udělil červenou kartu a Zlín přesilu využil.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Martin Koscelník ze Slovanu inkasuje červenou kartu.

Článek

Za co byl slovenský reprezentant potrestaný? V souboji o míč nejspíše nechtěně došlápl na Vachtanga Čanturišvila. Do hry vstoupil VAR, k obrazovce si zavolal hlavního arbitra a ten poté tasil červenou.

„Na hrací ploše jsem písknul přestupek domácího hráče. Neviděl jsem přesně, kam došlápnul. Z tohoto důvodu nebyl udělen žádný osobní trest. Po konzultaci s VAR jsem byl zavolán kvůli potenciální červené kartě. Po zhlédnutí videozáznamu jsem vyhodnotil, že se jednalo o surovou hru, kopnutí, šlápnutí na soupeře v nepřerušené hře v souboji o míč nepřiměřenou silou a z tohoto důvodu jsem udělil červenou kartu," vysvětlil svůj verdikt Dalibor Černý.

„Jako surovou hru jsem to vyhodnotil, protože šlo o bezpečnost a zdraví hráče. Faulující hráč měl podle mého názor možnost se kontaktu vyhnout nebo alespoň udělat pohyb nohy, aby ke kopnutí nedošlo. Ale podle záběru k žádnému vyhnutí nedošlo a z toho důvodu byla červená karta za surovou hru," dodal hlavní arbitr.

Jednalo se podle něj o úmyslné šlápnutí na soupeře? „Nedokážu říct, jestli to byl úmysl. Byla tam nepřiměřená síla, v potaz jsem bral ochranu zdraví hráče," řekl.

Domácí však oponují. Podle gólmana Milana Knoblocha šlo o hodně diskutabilní moment.

„Maťo v první fázi šlápnul na balon a pak mu sjela noha na hráče soupeře. Když se podíváme na zápas s Plzní, kde mi Chorý prošlápnul břicho a rozhodčí mi řekl, že v tom nebyl úmysl a Plzeň házela aut a srovnáme ten zákrok s tímhle, co se intenzity týká, přijde mi až neuvěřitelný, že Kosťa dostane červenou kartu a Chorý nic, ani nejde o faul. Myslím, že by měl být v tomhle jednotný metr. Kosťovi ani nejde nic vyčítat. Hrál balon a sjela mu noha. Hrozně diskutabilní vyloučení," zlobil se Knobloch, který osm minut před koncem inkasoval z hlavy Tkáče rozhodující branku.

„Vyloučení utkání ovlivnilo dost. Do konce zbývalo dvacet minut a když dohráváte bez jednoho hráče, je to vždy složitý. Bohužel v této sezoně se nám to stalo již potřetí. Soupeř má jednal přesilovku a nás zápas stojí víc sil. Chtěli jsme se s tím i tak poprat, od vyloučení však naše aktivita logicky upadla," uzavřel Knobloch.

Reklama

Související témata: