Hlavní obsah

Další Slovák z Itálie? Sparta jedná o zajímavé posile

Praha
Aktualizováno

Podzimní program bude vzhledem k účasti v Evropské lize znovu nabitý. Fotbalová Sparta se proto dál rozhlíží po posilách, tím spíše, že obránce Polidar během sobotního duelu s Českými Budějovicemi (1:0) přibyl jako devátý hráč na přeplněnou marodku. Podle zpráv z Itálie míří na Letnou slovenský křídelní záložník Lukáš Haraslín ze Sassuola.

Foto: sassuolo.it

Lukáš Haraslín ze Sassuola, nová posila pro Spartu...?

Článek

Zdá se, že zkusí podruhé vstoupit do téže řeky. Získat slovenského reprezentanta z Itálie. S obráncem Dávidem Hanckem mají výbornou zkušenost, po dvouletém hostování je konečně jejich hráčem.

Teď je na řadě další jeho krajan. Respektovaný italský novinář Gianluca Di Marzio v sobotu večer na svém webu uvedl, že by se měl na Letné hlásit slovenský reprezentant Lukáš Haraslín.

Podle dobře informovaného experta Haraslín přichází na hostování z italského Sassuola, mělo by zahrnovat opci na trvalý přestup. Na Letné by se měl Haraslín hlásit již v pondělí.

„Chceme se posílit, hledáme vhodné typy," avizoval po pátečním losu skupinové fáze Evropské ligy sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Osmnáctinásobný slovenský reprezentant Haraslín by měl podepsat roční smlouvu s případnou opcí na následný trvalý přestup. Podobným stylem přišel i Hancko z Fiorentiny.

Pětadvacetiletý odchovanec Slovanu Bratislava přestoupil do Serie A před rokem za 1,7 milionu eur (44 milionů korun) z Lechie Gdaňsk. V Sassuolu se však nedokázal probojovat mezi stálé členy základní jedenáctky.

Odehrál 26 utkání, vstřelil jeden gól a na jeden přihrál. Na svém kontě má 725 minut, většinou naskakoval jako střídající hráč.

Haraslín je účastníkem letošního EURO, před vydařeným angažmá v Polsku působil také v italské Parmě.

Reklama

Související témata: