Hlavní obsah

Neplecha s Baníkem vyjde Slavii draho, trest dopadl také na Koscelníka

Aktualizováno

Disciplinární komise potrestala fotbalovou Slavii za porušení povinností pořádajícího klubu a za porušení předpisů z Protokolu opatření LFA v souvislosti s covid-19 v utkání s Baníkem Ostrava pokutou ve výši 150 tisíc korun. Hned třikrát si kvůli vyloučení nezahraje liberecký Martin Koscelník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Baníku Ostrava Jan Laštůvka v dýmu od světlic fanoušků během utkání na Slavii.

Článek

Prestižní duel opět "nezklamal". Slavia kvůli duelu s ostravským Baníkem, v němž zvítězila 4:0, zaplatí pokutu 150 tisíc korun.

Disciplinárka sešívaným vyčetla především pronesení a masivní použití pyrotechniky vedoucí k významně dlouhému přerušení utkání a nevhodné pokřiky fanoušků. Baník za duel v Edenu zaplatí 30 tisíc, Sparta za pyrotechniku v utkání s Hradce Králové 20 tisíc a České Budějovice za porušení předpisů o covid-19 v zápasem s Libercem 20 tisíc korun.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Baníku Ostrava během utkání na Slavii.

Martin Koscelník (Slovan Liberec)vyfasoval za vyloučení proti Zlínu stop na 3 zápasy. „Liberecký hráč byl potrestán za podobný zákrok již před několika měsíci a k tomu jsme přihlédli při rozhodnutí o výši trestu," vysvětluje předseda komise Richard Baček.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Martin Koscelník ze Slovanu inkasuje červenou kartu.

Jeho tým si posvítil také na ostré zákroky chybně potretané jen žlutou kartou v duelech mezi Spartou a Českými Budějovicemi a Karviné se Slavií.

„Ani jeden z postižených hráčů z utkání neodstoupil pro zranění a žádné další zranění nebylo hlášeno ani po skončení zápasu. Současně rozhodčí v utkání příslušné zákroky dobře viděli. Na základě toho jsme neshledali dle aktuálně platného disciplinárního řádu důvod pro zahájení disciplinárního řízení s hráči Michalem Škodou ani Danielem Stropkem," hlásí Baček.

Hlavní trenér Karviné Jozef Weber byl potrestán  za pohoršující, urážlivé nebo ponižující chování vůči delegovaným osobám, ke kterému došlo po udělení druhé žluté karty a následnému vyloučení v utkání proti Slavii, peněžitou pokutou ve výši 20 tisíc korun a zákazem výkonu všech funkcí na 2 soutěžní utkání.

Reklama

Související témata: