Hlavní obsah

Teplice angažovaly peruánského útočníka a francouzského záložníka

Do fotbalových Teplic přišly před koncem přestupního období dvě zahraniční posily. Předposlední tým prvoligové tabulky angažoval peruánského útočníka Matíase Succara z ASK Linec a francouzského záložníka či útočníka Amadoua Dialla. Bývalý mládežnický reprezentant Guineje hrál naposledy za ázerbájdžánský tým Sabah. Nyní byl bez angažmá. Teplický klub o jejich příchodu informoval na svém webu.

Foto: Teplice FK, ČTK

Peruánský fotbalový útočník Matías Succar pózuje s dresem FK Teplice. Do klubu přišel z rakouského Lince.

Článek

Dvaadvacetiletý Succar přišel do Evropy letos v lednu a v Linci podepsal smlouvu do roku 2024. Jeho dres však oblékl pouze jednou, před měsícem nastoupil jako náhradník v 3. předkole Evropské konferenční ligy s Vojvodinou Novi Sad. Jaro strávil na hostování v druhé rakouské lize v Paschingu.

"Jde o talentovaného útočníka, který už se zabydlel v Evropě a měl by u nás prokázat své schopnosti," uvedl ředitel teplického klubu Rudolf Řepka. Succar přišel na roční hostování s opcí na přestup.

Sedmadvacetiletý Diallo působil v Belgii mimo jiné v Cercle Bruggy v druhé lize. Druhou nejvyšší soutěž hrál také ve Francii v dresu pařížského celku Red Star. "K týmu se připojí v následujících dnech, kvůli dodržení všech covidových nařízení," řekl Řepka, podle kterého může ještě nějaký nový hráč do týmu přijít.

Reklama

Související témata: