Hlavní obsah

Vašulín v Českých Budějovicích rozhodl střelou, za kterou býval kritizován

České Budějovice

Tři body fotbalistům Hradce Králové v Českých Budějovicích v 7. ligovém kole vystřelil útočník Daniel Vašulín patou. Právě zadní částí nohy usměrnil v úvodu druhého poločasu míč do sítě Jihočechů a rozhodl o výhře hostujícího nováčka 1:0. Přitom v minulosti ho trenéři za podobné pokusy zrovna nechválili.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Patrik Čavoš z Českých Budějovic a Daniel Vašulín z Hradce Králové.

Článek
Fotogalerie

"Ještě když jsme hráli druhou ligu, tak jsem od trenéra (Zdenka) Frťaly dostával za takové pokusy vynadáno. Říkal mi, že místo těch patiček to mám rovnou střílet z jedničky. Ale na tréninku to občas zkouším. A jsem rád, že mi to dneska vyšlo, i když popravdě jsem ten gól ani neviděl, protože jsem byl k míči zády," řekl Vašulín novinářům.

Dodal, že dnes se nebál toho, že by jej kouč Miroslav Koubek za zvolené řešení koncovky kritizoval. "Vůbec jsem na to nemyslel, bylo to jediné rozhodnutí, které jsem v hlavě měl, a chtěl jsem takto dát gól. Ten balón šel trošku za mě, tak jsem se to snažil nějak protečovat a vyšlo to," popsal Vašulín situaci z 53. minuty, kdy skóroval po Vlkanovově přihrávce z pravé strany.

V dnešním duelu mohl slavit dva góly. V úvodním poločase však po rohu mířil hlavou vedle tyče. "Trefil jsem to, jak jsem chtěl, ale v tom pohybu jsem to nedokázal úplně usměrnit. Ale je to škoda, že jsem to neproměnil, kdybychom dali gól do šatny, tak to utkání také mohlo vypadat jinak," konstatoval třiadvacetiletý autor dvou branek v ligové sezoně.

Hradec Králové v úvodních pěti kolech nezvítězil, ale minule porazil Plzeň 1:0 a teď dosáhl stejného výsledku i v Českých Budějovicích. "Je to pro nás povzbuzující, vítězství nám zvednou sebevědomí a od teď už se připravujeme na páteční derby s Pardubicemi, kde chceme opět získat tři body," uvedl Vašulín.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články