Hlavní obsah

O gól jsme si koledovali. Ale o to víc si výhry cením, říká plzeňský kouč Bílek

Plzeň

Týden po skalpu Sparty (3:2) byl jeho tým k nepoznání, na sobotní výhru nad Českými Budějovicemi (2:1) se pořádně nadřel. Nebýt mizerné koncovky Dynama a výtečného brankáře Staňka, dost možná by Plzeň neměla ano bod. „Nesehráli jsme dobrý zápas, ale o to víc si výhry cením," prohlásil trenér Michal Bílek. Viktoria tak zůstane na čele tabulky minimálně do příštího kola.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Sýkora z Viktorie Plzeň (vlevo)

Článek

Oproti Spartě byla Plzeň k nepoznání. Proč?

Od začátku jsme se nedostávali do hry. Budějovice mají rychlé, brejkové hráče. Chodily na ně kolmice, my jsme pohyb těchto hráčů nezachytávali. Soupeř dokázal líp kombinovat, nám se nedařilo. O gól jsme si vysloveně koledovali. Hrát jsme začali až po něm, vytvořili jsme si šance, dali jsme dva góly. Budějovice hrály velmi dobře.

Obrat přišel poté, co jste poslal na hřiště Chorého s Janoškem...

Od začátku hrál Kalvach, který je po těžkém zranění, nehrál dva a půl měsíce. Po přestávce mu docházely síly. Janošek nám výrazně pomohl, zakládal útočnou fázi. Jsem rád, že máme tak silnou lavičku. Je z čeho vybírat.

Například pravý krajní obránce Radim Řezník, který byl v létě zařazen původně do béčka...

Pak jsme však měli spoustu zraněných, Radim dostal šanci a chytil ji. Gól Budějovicím byl už jeho třetí na podzim, což je výborná bilance.

Oddechl jste si, že Plzeň ve výročním zápase (110 let od založení klubu) vyhrála?

Chci poděkovat fanouškům, kteří nás dohnali k výhře. Jsem rád i za ně. Zasloužili si, abychom zvítězili.

Reklama

Související témata: