Hlavní obsah

Sparta - Jablonec 1:1Další ztráta, Lafatovi k narozeninám věnovali jen bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Drchal 1 : 0
48. Čvančara 1 : 1
Záznam online reportáže

Během čtvrtka oba soupeři rozehráli skupinovou fázi evropských pohárů, při návratu do domácí soutěži narazili na sebe. Fotbalisté pražské Sparty v utkání 8. kola Fortuna ligy remizovali s Jabloncem 1:1 a zaznamenali další bodovou ztrátu. V žádném ze tří soutěžních zápasů po reprezentační přestávce nedokázali zvítězit a na vedoucí Plzeň ztrácejí z druhého místa už čtyři body. Severočeši si pomohli na devátou příčku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Utkání 8. kola Fortuna ligy mezi Spartou a Jabloncem.

Článek

Úvod byl slavnostní. Sparta na tribuně pogratulovala k sobotním čtyřicátinám svému bývalému kapitánovi Davidu Lafatovi. Legendárnímu kanonýrovi, který se výrazně zapsal také v Jablonci, pak ze světelné tabule zazpívala luxusní sestava hostů - Pavel Kadeřábek, Costa, Mario Holek a Marek Matějovský. Především posledně jmenovaný se jako zpěvák pěkně odvázal.

K očekávanému návratu Bořka Dočkala nedošlo, kapitán zůstává na marodce. Jinak však Letenští nastoupili v ofenzivnějším složení než v posledních zápasech v Plzni a v Kodani. Na hrot se postavil mladý Drchal, za ním mohli operovat Hložek se Sáčkem slavícím v den zápasu 25. narozeniny.

Úvod vyšel domácím náramně. Novic Haraslín se už ve 4. minutě jako tank probil přes Zeleného s Krobem, posunul míč volnému Drchalovi a nový sparťanský hrot chladnokrevným obloučkem přes gólmana Hanuše otevřel skóre.

Jablonec byl opařený. Za úvodních dvacet minut nasbíral hned tři žluté karty, přičemž po Čvančarově faulu na Sáčka dokonce VAR zkoumal, zda by nemělo jít o kartu červenou. Trenér Rada prohodil strany krajním hráčům, aby mužstvo oživil. Aktivní Haraslín připravil další šanci ve vápně Hložkovi, hosté jeho pokus v posledním okamžiku zblokovali. Jablonec se zničehonic dostal ve 30. minutě do velké šance. Po hlavičkovém biliáru v šestnáctce s Kubistou ji měl Čvančara, odkrytou branku ale přestřelil. Sparta si dala na dlouhé minuty pohov, až Hložkova rána těsně vedle gólem zaváněla.

Sparta hned po přestávce za svou bohorovnost zaplatila. Krob přesně odcentroval, Čvančara předskočil Hancka a hlavou vyrovnal.

Letenští pochopili, že se zase musejí začít snažit. Karlsson branku těsně minul, Hložkovu ránu Hanuš vyrazil. Gólman si poradil také s Karabcovou umístěnou střelou. Vítězný gól favorit vstřelit nedokázal a znovu ztratil.

Fotbalová liga - 8. kolo:
Sparta Praha - FK Jablonec 1:1 (1:0)
Branky: 4. Drchal - 48. Čvančara. Rozhodčí: Orel - Caletka, Antoníček - Štěrba (video). ŽK: Pavelka, Vindheim, Karlsson, Karabec - Zelený, Čvančara, Kratochvíl, Krob, Kubista, Houska, Považanec, Malínský. Diváci: 8115.
Sparta: Nita - Vindheim, Čelůstka, Hancko, Wiesner - Pešek (56. Karlsson), Pavelka, Hložek, Sáček (89. Souček), Haraslín - Drchal (61. Karabec). Trenér: Vrba.
Jablonec: Hanuš - Holík, Kubista, Zelený, Krob - Považanec (80. Martinec) - Pleštil (55. Malínský), Houska, Kratochvíl, Pilař (80. Vaníček) - Čvančara (60. Nešpor). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: