Hlavní obsah

Jasná penalta, moje blbost, přiznal se hříšník klokanů Köstl, že derby rozhodl vlastně on

Praha

Emoce byly zbytečné. Vášně kolem pokutového kopu, kterým Slavia krátce po přestávce zlomila předchozí vývoj a skóre vršovického derby také. „Škrtnul jsem o Bořila nohou. Moje blbost, penalta jasná,“ přiznal domácí stoper Daniel Köstl, že k faulu v šestnáctce klokanů došlo. „Však mi jeden záběr na videu stačil, abych si byl jistý,“ potvrzoval ostatně i hlavní rozhodčí Ondřej Berka, že po pohledu na monitor nemusel dál přemýšlet.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva Daniel Köstl z Bohemians a Jan Kuchta ze Slavie.

Článek

Nařídil penaltu, Stanciu ji s přehledem proměnil a frustrované klokany smetla během devíti minut slávistická smršť.

„Něco takového jsem zažil poprvé v životě. Po prvním poločase jsme změnili rozestavení, na domácí jsme vletěli a do brány nám spadlo všechno, co jsme chtěli," až žasnul střelec druhého slávistického gólu Jan Kuchta, jakým způsobem Slavia domácí Bohemians zdemolovala.

Přitom u Botiče vyhrála naposledy v březnu 2019.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hráči Slavie se radují ze čtvrtého gólu.

„Domácí nám do přestávky dělali problémy pohybem a napadáním, takže jsme se těžko prosazovali. Proto jsme do druhé půli vystřídali a změnili i herní schéma," vysvětloval slávistický trenér Jindřich Trpišovský tahy, jež provedl a které přivodily obrat.

„Po změně stran to byl od nás sebejistý výkon. Šli jsme do něho s důrazem, nevypustili jediný souboj, drželi balon. Prostě dobrá práce, byla v tom šťáva," glosoval proměnu Michael Krmenčík, který konečně vstřelil první gól ve slávistickém dresu.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Nicolae Stanciu ze Slavie střílí gól z penalty.

„Sice z penalty, na kterou jsem nebyl určený, ale Nico Stanciu mi ochotně exekuci přenechal," přiznávala letní explzeňská posila Slavie, která si na konto připsala v malém pražském derby i dvě asistence.

„A jednu také ve čtvrtečním pohárovém zápase s berlínským Unionem. Gól mi ovšem chyběl, už bych se cítil nesvůj, kdyby nepřišel," vysvětloval, proč o penaltu tolik stál.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Ivan Schranz ze Slavie se raduje z gólu.

Mimochodem - zase vyrobenou Köstlem, který se i k ní přiznal.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Ondřej Lingr ze Slavie se raduje z gólu.

„První poločas špatný z naší strany nebyl, ale v šatně jsem hráčům připomínal, že musíme přidat v ofenzivě i defenzivě, v pohybu, důrazu i produktivitě. Jednotlivce chválit nebudu, protože rozhodl týmový výkon. I když třeba Ševčík a Schranz po přestávce předváděli, jak utkání zvládnout. Až posledních deset minut jsme odehráli na můj vkus laxně, takže Bohemka měla dvě tři brankové šance výsledek upravit," pochvaloval si Trpišovský pětigólovou kanonádu a 53. ligový zápas bez prohry.

Zranění Takácse snad nebude tak vážné

Jen zranění Takácse mu dělá starosti, protože momentálně mu zůstal zdravý jen švédský stoper Ousou.

„U Laca jde o problém se svalem. Zatím to nevypadá na nějakou trhlinu, ale až magnetická rezonance řekne víc. V dohledné době ovšem k dispozici nebude," glosoval zranění Takácse.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hráči Slavie při tradiční děkovačce fanouškům.

„Prostě další problém, protože se opíráme jen o jednoho hráče. Obrana je hodně rozbitá, spousta lidí je mimo, do toho všeho přijdou reprezentační pauzy. Kritická situace, ale nějaké varianty ještě máme a budeme na nich pracovat," nepropadal Trpišovský panice.

Reklama

Související témata: