Hlavní obsah

Zrazovali ho, Trpišovský si přesto svou prosadil. Teď je Schranz pro Slavii transferovým ternem

Praha

Prosadil si zase svou a teď už v Edenu nikdo nepochybuje, že trenér Trpišovský dobře udělal. Slovenský legionář Ivan Schranz se ve Slavii adaptoval až neskutečně rychle. Šest vstřelených ligových gólů je výmluvnou odpovědí na pochyby, které jeho příchod z Jablonce provázely. Osm bodů za vstřelené branky a asistence jeho přínos pro mistrovské mužstvo jen stvrzuje. „A to mě spousta lidí od tohoto transferu zrazovala. Tvrdili, že Schranz je pouze útočníkem nebo podhrotovým hráčem,“ připomínal po vršovickém derby slávistický kouč, že ho intuice ani tentokrát nezklamala.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Ivan Schranz ze Slavie se raduje z gólu.

Článek

„Má štěstí střelce, je to jistota," poznamenal Jindřich Trpišovský už po čtvrtečním pohárovém duelu Konferenční ligy, v němž se osmadvacetiletá letní posila rovněž pomohla gólem k výhře Slavie nad bundesligovým Unionem Berlín.

Za tři dny se Schranz v ligovém duelu u Botiče zase střelecky prosadil, takže společně s olomouckým Hálou vládnou s šesti góly ligovým kanonýrům.

„Čísla hovoří za vše," nechtěl se pouštět trenér Trpišovský do hodnocení, zda je právě Schranz tím nejpovedenějším letním přestupem, který Slavia udělala.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Zleva Jan Kuchta a Ivan Schranz ze Slavie se radují z gólu.

„Nerad se do podobných hodnocení takhle brzy pouštím. Někteří hráči to mají složitější, protože se musí potýkat třeba s větší konkurencí, jiní naopak jednoduší. Může se také stát, že se Ivanovi někdo z našeho mužstva vyrovná, nebo ho přeskočí. Nicméně čísla jsou výmluvná."

Schranz po příchodu do Edenu nastoupil suma sumarum do 11 zápasů a dal v nich sedm branek. Tecl, Kuchta, Krmenčík, žádný z jeho konkurentů se nemůže podobnou produktivitou pochlubit.

„Nejde ale jen o čísla. On je komplexním hráčem se vším všudy. Navíc už má něco za sebou a svým si prošel, ví tudíž, jak to ve velkém klubu chodí. A v jakékoli pozici... Proto jeho stoprocentní přístup, připravenost, charakter," narážel slávistický kouč na předchozí štace slovenského reprezentanta v pražské Dukle, Českých Budějovicích či třeba naposledy v Jablonci, kde si ho vyhlédl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský během utkání.

„Odrazovali mě od jeho příchodu, tvrdili, že může hrát pouze na hrotu útoku anebo pod hrotem. Já ale viděl a vidím jeho sílu na kraji sestavy, kde hraje přes nohu a může se lépe dostat do zakončení," musí teď všichni v Edenu uznat, že Trpišovský dobře udělal, když si zase prosadil svou.

„Jsem rád, že přišel. Navíc je to nejlepší řešení pro všechny zainteresované. Pro nás i pro Jablonec, pro Ivana i pro Jardu Zeleného, který v Jablonci hraje pravidelně ligu i evropské poháry. Prostě výměna, po které jsou spokojeni všichni," narážel trenér Slavie na letní transakci, na kterou nakonec i jablonecký boss Miroslav Pelta kývnul.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaroslav Zelený z Jablonce a Adam Hložek ze Sparty Praha

Za Schranze získal vzpomínaného Jaroslava Zeleného říkajícího si svými výkony už delší dobu o reprezentační šanci, na sever Čech navíc zamířil na hostování s opcí Tomáš Malínský, kterého může Pelta vykoupit příští rok v létě ze slávistických služeb za pět milionů.

Reklama