Hlavní obsah

Sparta rychle ztratila pohodu. Uklidní se aspoň v Líšni?

Měli dobře našlápnuto, po reprezentační pauze ovšem rychle ztratili pohodu. Fotbalisté pražské Sparty nejdřív prohráli v Plzni, pak remizovali v Kodani s Bröndby a v neděli doma s Jabloncem zase brali jenom bod. „Pokud chceme hrát o titul, musíme to zvládnout,“ uvědomuje si čerstvý reprezentant Tomáš Wiesner, že se teď z pohledu Letenských může lámat sezona.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Wiesner ze Sparty Praha lituje další bodové ztráty.

Článek
Fotogalerie

Znovu se vynořil rok starý strašák. Hned po první reprezentační Pražané přestávce prohráli v Plzni a ztratili klid. „Myslím, že to s tím úplně nesouvisí. Prostě jsme zápas s Jabloncem nezvládli, víc bych v tom nehledal. Musíme pokračovat a zvládnout nejbližší dva zápasy," avizuje pro klubovou televizi střelec jediné branky Václav Drchal směrem k pohárovému duelu v Líšni a víkendovému ligovému výjezdu do Zlína.

Mužstvo si vytváří docela dost šancí, ale góly nepadají. „Musíme šance proměňovat, co jiného říct. Soupeři stačí jedna dvě šance a dají nám gól. My se teď zase na gól hodně nadřeme," netají Wiesner, že pohoda ze začátku sezony je pryč.

Program je ovšem náročný, dva zápasy venku, pak doma Rangers a Slavia... „V Brně musíme vyhrát, postoupit dál v MOL Cupu a tím se trochu uklidnit. Pak je třeba pokračovat ve výhrách, které jsme uhrávali předtím," přeje si Wiesner.

Proti Jablonci otevřel Drchal již ve 4. minutě skóre, ani to však Spartě nestačilo. „Myslím, že kdybychom přidali druhý gól, bylo by po zápase, ale nepovedlo se," kaboní se mladý útočník.

„Chtěli jsme víc kontrolovat hru. Začali jsme ale přizpůsobovat jejich hře a nedrželi se toho, co jsme prvních dvacet minut nastavili. To se nám nemůže stávat," přidává se Wiesner.

V Kodani už byl díky širší pohárové soupisce aspoň na lavičce kapitán Bořek Dočkal, s Jabloncem v nominaci nefiguroval. „Bořek se rozhodl po sobotním tréninku, že nepůjde do rizika. Cítil, že ještě není úplně fit, aby mohl nastoupit do utkání. Šlo vyloženě o rozhodnutí po dohodě s námi. Nechceme jít do rizika, aby se něco stalo jemu i nám," vysvětluje trenér Pavel Vrba.

Reklama

Související témata: