Hlavní obsah

Zlín - Sparta 2:5Ševci se zhroutili, kanonádu vyšperkoval skvělý Peškův lob

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Čelůstka 0 : 1
41. Simerský 1 : 1
45. Panák 1 : 2
57. Pešek 1 : 3
81. Simerský (vlastní) 1 : 4
90. Minčev 1 : 5
90. Poznar 2 : 5
Záznam online reportáže

Příští týden už se hraje derby, ve čtvrtek ještě dorazí do Prahy v Evropské lize Rangers. Fotbalisté pražské Sparty se na těžký týden dobře naladili, v utkání 9. kola Fortuna ligy zvítězili ve Zlíně vysoko 5:2. Sparta se Zlínem neprohrála už téměř tři roky a sérii znovu prodloužila. Na zlínské Letné téměř po celé utkání vedla a parádní branka skvělého Jakuba Peška z 57. minuty se nakonec ukázala jako vítězná. Pražané se dostali na druhé místo tabulky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Čelůstka ze Sparty Praha

Článek

Sparta porazila Zlín potřetí za sebou a podruhé po sobě venku o tři branky. Letenští zvítězili po dvou kolech a na vedoucí tým tabulky Plzeň ztrácejí čtyři body. Pražané se vítězně naladili na náročný týden, v němž nejprve ve čtvrtek nastoupí v Evropské lize proti Glasgow Rangers a poté v neděli přivítají v derby Slavii. Zlínští v lize potřetí za sebou prohráli.

Ševci si v úvodních minutách vytvořili mírnou územní převahu, ale víc než roh z ní nevytěžili. Naopak doplatili na nekoncentrovanost v obraně. Na Peškův přímý kop naskočil v osmé minutě nejvýše Čelůstka a "koníčkem" poslal míč do sítě. Zlínský odchovanec skóroval poprvé v sezoně, ale branku do sítě mateřského klubu neslavil.

Postupem času získávala navrch Sparta. Ve 26. minutě hlavičkoval po rohovém kopu Pavelka a od druhého gólu zachránil domácí výtečným zákrokem Rakovan, který po půlhodině zlikvidoval i Peškův brejk.

Domácí za svoji poločasovou aktivitu nakonec dostali odměnu. Po přetaženém rohovém kopu vrátil v 41. minutě míč do šestnáctky Fantiš, zblízka vystřelil Vraštil a balon do sítě doklepl stoper Simerský.

V první minutě nastavení úvodního dějství však Zlín opět neuhlídal standardní situaci Sparty. Po Peškově rohovém kopu a prodloužení na přední tyči hlavičkoval zblízka Panák a dal svůj první gól v dresu Pražanů.

V 57. minutě Letenští zvýšili. Hložek našel na hranici pokutového území volného Peška, který si ke dvěma asistencím připsal i branku, když přehodil vyběhnutého Rakovana.

V 73. minutě rozhodčí Machálek zápas přerušil pod hrozbou ukončení kvůli rasistickým pokřikům z domácího kotle směrem k rumunskému brankáři Sparty Nitovi. Situace v hledišti se zklidnila a v 81. minutě bylo definitivně rozhodnuto. Haraslín vystřelil z hranice šestnáctky a míč tečoval mimo Rakovanův dosah Simerský.

V 90. minutě snížil po brejku nejlepší zlínský střelec Poznar, ale poslední slovo měli hosté. Hned za minutu se prosadil k tyči střídající Minčev. Zlín doma prohrál počtvrté z pěti zápasů této ligové sezony.

Fotbalová liga - 9. kolo první fotbalové ligy:
Fastav Zlín - Sparta Praha 2:5 (1:2)
Branky: 41. Simerský, 90. Poznar - 8. Čelůstka, 45.+1 Panák, 57. Pešek, 81. vlastní Simerský, 90.+1 Minčev. Rozhodčí: Machálek - Hrabovský, Hurych - Adam (video). ŽK: Čanturišvili, Hrubý, Tkáč, Vraštil, Cedidla - Hložek. Diváci: 4520.
Zlín: Rakovan - Fantiš, Cedidla, Simerský, Vraštil - Conde - Dramé (75. Janetzký), Tkáč (75. Jawo), Hrubý (84. Hrdlička), Čanturišvili (75. Nečas) - Poznar. Trenér: Kalivoda.
Sparta: Nita - Wiesner, Panák, Čelůstka, Hancko - Pavelka, Sáček - Pešek (88. Vindheim), Hložek, Haraslín (88. Karlsson) - Drchal (64. Souček, 71. Minčev). Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: