Hlavní obsah

Statisíce za pyrotechniku! Disciplinárka trestala tři kluby

Praha

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace (LFA) udělila třem prvoligovým klubům pokuty ve výši nad 100 tisíc korun za masivní nebo opakující se použití pyrotechniky. Baník Ostrava musí zaplatit 125 tisíc, Slovácko o pět tisíc méně a nováček nejvyšší soutěže Hradec Králové 115 tisíc. Disciplinárka o tom informovala v komuniké po svém dnešním zasedání.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Trenér Baníku Ondřej Smetana (uprostřed) při utkání s Bohemians. Ilustrační foto.

Článek

Ostravský Baník dostal vysokou pokutu proto, že jeho fanoušci při zápase v Olomouci odpálili hned 100 kusů zakázané pyrotechniky. Disciplinárka navíc zohlednila, že šlo již o několikátý prohřešek příznivců slezského klubu v této sezoně.

Slovácko pyká mimo jiné za to, že při regionálním derby se Zlínem přistál dělbuch v nebezpečné blízkosti fotografa u hrací plochy. Fanoušci se navíc dopustili výtržností a použitím pyrotechniky způsobili přerušení utkání.

Při východočeském derby mezi Hradcem Králové v jeho domácím azylu v Mladé Boleslavi a Pardubicemi dokonce domácí fanoušci vhozenou pyrotechnikou zasáhli hráče vlastního klubu. Příznivci rovněž způsobili přerušení utkání a nevyhnuli se také výtržnostem.

Za chování fanoušků v zápase se Slováckem pyká i Zlín, který dostal pokutu 60 tisíc korun. Stejnou částku vyměřila disciplinárka i Olomouci po zápase s Baníkem. Sigma coby pořadatel nezabránila hostujícím příznivcům v pronesení pyrotechniky a navíc porušila protokol LFA proti šíření koronaviru.

Bohemians 1905 po vršovickém pražském derby se Slavií musejí kvůli zdržení výkopu po použití pyrotechniky zaplatit 50 tisíc korun, červenobílí rovněž kvůli pyrotechnice pak 20 tisíc. Plzeň ze stejného důvodu dostala za utkání s Českými Budějovicemi pokutu 40 tisíc korun.

Ostravský Nemanja Kuzmanovič si po vyloučení po druhé žluté kartě v duelu s Bohemians 1905 nezahraje jedno soutěžní utkání. Za nevhodné chování vůči rozhodčímu potrestala komise trenéra druholigové Chrudimi Jaroslava Veselého a jeho asistenta Pavla Křečana zákazem výkonu všech funkcí na dva zápasy a pokutou pět tisíc korun.

Reklama