Hlavní obsah

Rychlík Haraslín je trefa! Hned v prvním derby zvládl, co Sparta nesvedla pět a půl roku

Praha

Koncem srpna dorazil v rozehrané soutěži na Letnou vcelku v tichosti. V italském Sassuolu obounohý křídelník moc nehrál, proto Lukáš Haraslín rád přijal nabídku fotbalové Sparty na hostování do konce sezony s následnou opcí. Právě pětadvacetiletý slovenský záložník svým gólem z přímého kopu tečovaným Schranzem stojícím ve zdi rozhodl duel se Slavií. Co se Spartě nedařilo pět a půl roku, zvládl hned v prvním derby.

Hrdinou derby Lukáš Haraslín. Rozhodlo to celé mužstvo, na standardku jsem si věřilVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Již minule ve Zlíně slavil trefu, která však nakonec byla označena za vlastní. Také proti Slavii pomohl balonu do sítě soupeř, o svůj první gól v české lize však už nejspíš nepřijde.

„Rozhodlo celé mužstvo, ne já. Původně jsem chtěl vystřelit jinak, pak jsem si ale všiml, že brankář na míč nevidí, tak jsem úmysl změnil," líčí Lukáš Haraslín, který gól oslavil výrazným gestem. „Před pěti měsíci se nám narodil syn Luka, takže gesto patřilo jemu. A gól také," usmívá se hrdina derby, na němž se vyfauloval stoper Ousou. Obě žluté karty dostal za fauly na Haraslína. „Věděli jsme, že rychlost má nebo Peškova může být proti obraně Slavie úspěšná," libuje si.

Druhý zákrok před hranicí šestnáctky byl dost ostrý, přesto se faulovaný hráč sám chopil míče. „Před takovou situací dohady na hřišti vždycky jsou. Ale věřil jsem si," culí se.

Teď nás budou muset začít brát všichni vážně, říká po derby trenér Sparty Pavel VrbaVideo: Sport.cz

Sparta tak může být s letními nákupy spokojená. „Asi jste si všimli, že jsme hledali hlavně hráče, co nám pomohou rychlostně z křídel. Pešek i Haraslín potvrzují správnou volbu. Snad ještě začnou dávat víc gólů. Tudy vede cesta, i v pohárech. Mám zkušenost, že rychlost je v dnešním fotbale nutná. Pokud jdete do pomala, už je to těžké," poznamenává trenér Pavel Vrba.

Haraslín mohl být ještě slavnější, kdyby ve druhé půli nezazdil sám před Mandousem tutovku, z níž ani nevystřelil.

„Nerad bych se k mé šanci vracel. Míč se mi popletl mezi nohama, naštěstí se vyhrálo 1:0. Nechci se vracet..." kroutí hlavou.

Na levě straně mu svědčí spolupráce s krajanem Hanckem. „Možná je to tím že mluvíme stejným jazykem," vtipkuje. „Já jim rozumím, byl jsem na Slovensku čtyři roky," přidává se Vrba s poukazem na svá angažmá v Púchově a Žilině.

„Ba ne, prostě nám to spolu sedí a odvděčujeme se trenérovi za důvěru. Čekají nás ale další zápasy," dodává už vážně Haraslín.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články