Hlavní obsah

Zlín tvrdě pyká za rasismus v zápase se Spartou. Komise si posvítí i na derby

Zlínský fotbalový klub dostal za nesportovní chování fanoušků s projevy rasismu pokutu 100 000 korun a podmíněný trest uzavření části stadionu. Diváci se provinili v utkání 9. kola nejvyšší soutěže se Spartou. Po dnešním zasedání o tom informovala Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace.

Foto: twitter:@ACSparta_CZ, Twitter

Radost sparťanských fotbalistů po brance Jakuba Peška, kterou zvyšoval vedení Sparty ve Zlíně

Článek

Někteří příznivci moravského týmu se dopustili rasistických pokřiků směrem k brankáři pražského klubu Florinu Nitovi. Jejich chování vedlo ve dvou případech k přerušení utkání. Vedle peněžité pokuty má Zlín podmíněně uzavřenou Tribunu jih, tedy sektory A, B, C, D na jedno soutěžní utkání se zkušební dobou na dva duely. Sparta ve Zlíně vyhrála 5:2.

Pokutu 20 tisíc korun dostala také Karviná za porušení protokolu proti šíření koronaviru v utkání 9. kola s Českými Budějovicemi.

Bude se řešit i zápas Sparty se Slavií

Disciplinární komise zahájila řízení s pražskou Spartou a Slavií za nevhodné pokřiky fanoušků či použití pyrotechniky ze vzájemného duelu 10. kola.

Zákaz startu na dva zápasy dostal za červenou kartu v utkání proti Baníku Ostrava liberecký záložník Christ Joel Tiehi, stejný počet zápasů si nezahraje také Otto Urma z Hradce Králové, jenž dostal při vyloučení v duelu s Jabloncem čtvrtou žlutou kartu. Tresty se u něj sčítají.

Jeden zápas vynechají po vyloučení v posledním utkání také Ladislav Almási z Baníku Ostrava a Aiham Hanz Ousou, který nedohrál derby se Spartou.

Reklama

Související témata: