Hlavní obsah

Sparta i Slavia pykají kvůli derby

Fotbalová Sparta zaplatí 80 tisíc korun za nevhodné pokřiky svých fanoušků a použití pyrotechniky v utkání 10. kola nejvyšší soutěže s pražskou Slavií. Tu disciplinární komise potrestala ve stejném utkání za pyrotechniku a poškození hostujícího stadionu pokutou 50 tisíc korun. Disciplinární komise o tom informovala po dnešním zasedání v tiskové zprávě.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Fanoušci Sparty během derby.

Článek

K incidentům došlo na začátku října v derby, které domácí Sparta vyhrála po brance Lukáše Haraslína 1:0. Slavia tehdy dohrávala duel bez vyloučeného Aihame Hanze Ousoua, který již dříve inkasoval distanc na jeden zápas.

Disciplinární komise rovněž zahájila se Spartou další řízení za nesportovní chování fanoušků a použití pyrotechniky v duelu 11. kola s Pardubicemi. Kvůli použití pyrotechniky čelí možnému trestu také Pardubice.

Za nesportovní chování, výtržnosti a poškození stadionu budou po utkání 11. kola s Jabloncem vyšetřovány České Budějovice. Kvůli pronesení a použití pyrotechniky bylo zahájeno disciplinární řízení rovněž s Baníkem Ostrava a Slováckem.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Trenér Baníku Ondřej Smetana (uprostřed) při utkání s Bohemians.

Jeden zápas v nejvyšší soutěži vynechají kvůli čtyřem žlutým kartám Roman Květ a Daniel Köstl z Bohemians, za stejný prohřešek vynechá příští duel také Maksym Talověrov z Českých Budějovic.

Pokutu 15 tisíc korun dostala druholigová Vlašim za výtržnosti fanoušků v utkání 10. kola soutěže s Příbramí. Pokutu o stejné výši inkasoval rovněž Varnsdorf za porušení povinností pořádajícího klubu, konkrétně použití laseru, které vedlo k přerušení duelu domácího poháru proti Brnu.

Za porušení porušení protokolu proti šíření koronaviru dostala trest ve výši 10 tisíc korun fotbalová Jihlava z utkání druhé ligy proti Táborsku.

Reklama

Související témata: