Hlavní obsah

Karvinští jsou zpátky v tréninku. Do ligy se vrátí proti rozjetému Slovácku

Karviná

Fotbalisté posledního týmu Fortuna ligy Karviné se po dvoutýdenní karanténě nařízené kvůli nákaze koronavirem vrátili k tréninku. V neděli se znovu zapojí do ligových bojů. Na svém stadionu vyzvou šest zápasů v řadě neporažené Slovácko.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gólová radost fotbalistů MFK Karviná

Článek

„S hráči teď musíme pracovat opatrně. Především s těmi, kteří nemoc prodělali. Budeme s nimi mluvit a ptát se, jak se cítí, abychom jim nepoškodili organismus. V dnešní době však máme data z každého tréninku. Společně s kondičním trenérem půjdeme krůček po krůčku," řekl klubovému webu trenér Karviné Bohumil Páník.

Zkušený kouč Karvinou převzal po odvolaném Jozefu Weberovi na začátku října. Zápasovou premiéru v Olomouci mu ale překazil právě pozitivní test na nemoc covid-19. Karvinští utkání 11. kola v Olomouci odehráli (0:2) pod vedením sportovního ředitele Lubomíra Vlka, v nadcházejícím týdnu ale testy odhalili nákazu u většiny neočkovaných hráčů i celého realizačního týmu.

Karviná požádala o odklad zápasů a Ligová fotbalová asociace jí vyhověla. Odložen na neurčito byl zápas s Baníkem i utkání na hřišti Bohemians 1905. Odsunuto bylo také utkání osmifinále MOL Cupu na hřišti Slovácka.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Antonín Křapka z Karviné a Martin Hála z Olomouce

A právě s týmem z Uherského Hradiště se Slezané, kteří v této sezoně ještě nedokázali vyhrát, na konci týdne utkají. Připravit tým nebude snadné. „Objem tréninkových dávek bude záležet i na pocitu hráčů. Ale ti, kteří nemoc neprodělali a byli pouze v karanténě, absolvují pochopitelně větší tréninkové dávky," dodal Páník.

Reklama

Související témata: