Hlavní obsah

Ostuda! Zoufalý den blbec, shodli se po debaklu Příbrami Straka se Zápotočným

Debakl 0:4 od Teplic, které hrály hodinu o deseti... Příbram podruhé v řadě doma prohrála, aniž dala gól. Její výkon v pondělní dohrávce 9. kola Gambrinus ligy se dal ohodnotit jedním slovem: zoufalství. Na tom se shodli i kouč František Straka a stoper Tomáš Zápotočný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný příbramský trenér František Straka po porážce s Teplicemi.

Článek
Fotogalerie

„Absolutně to nechápu, co jsme dneska předvedli. Po solidním výkonu a remíze na Slovácku jsem něco takového nečekal, ani mě to nenapadlo. Při tom jsme utkání rozjeli docela dobře, hráli jsme v bloku, věděli jsme, co Teplice budou hrát, že mají velice dobrý tým, rychlé hráče, excelentní ofenzivu, nakonec předvedeme takové zoufalství," kroutil nevěřícně hlavou Straka.

O vyhazovu nepřemýšlí, ač ho sledoval Chovanec

Už po čtyřech minutách mohli domácí vést, kdyby Švancara proměnil tutovku, o kterou ho připravil Lüftner. „Jde sám na gólmana, takhle zkušený borec by to měl dát a mohl to být jiný zápas. Měl si tělem pohlídat míč. To byla obrovská šance, kterou nám Teplice nabídly a my jsme ji nevyužili. Pak ze dvou střel na bránu dostaneme dva góly a po půli ze tří další dva. To je šílená bilance," lamentoval temperamentní kouč.

„Z naší strany to byl katastrofální výkon ve všech řadách, sesypali jsme se. Fotbal umí být blbec, a tohle byl pro nás přesně ten den. Nemá cenu k tomu něco dál vykládat. Na druhou stranu musím ocenit kvalitu Teplic v útočné fázi. Je excelentní. Právem jsou nahoře. My jsme jim to ale ulehčili našimi individuálními chybami. Jsme z toho zoufalí. V kabině si o půli všechno řekneme, že na ně vlítneme. Ale hned přijde ztráta balónu, dostaneme třetí gól a je po zápase. A to byl soupeř o deseti. Bohužel i tohle k fotbalu patří a my jsme to schytali se vším všudy," dodal rezignovaně s tím, že se omlouvá fanouškům za to, co jeho tým předvedl.

Když padla otázka na jeho situaci na lavičce, tiše pravil: „To není otázka pro mne. Já jsem bojovník se vším všudy, budu bojovat." O jeho setrvání se sice v Příbrami v pondělí večer nemluvilo, ale zápas sledoval momentálně volný Jozef Chovanec, který už jednou u Litavky působil.

Zkušený stoper neměl slov

Do Příbrami se vrátil po deseti letech a na pondělní zápas se Tomáš Zápotočný těšil, protože se chtěl předvést domácím fanouškům v nejlepším světle. Patřil k těm světlejším zjevům v příbramské sestavě, ale debaklu nemohl zabránit ani on, byť je v týmu nejzkušenější.

„Takhle jsem si to opravdu nepředstavoval. Dostat doma čtyřku, to je velká ostuda. Co na to říct, hráli jsme zoufale. Jen mohu pogratulovat Teplicím. Mají výborný mančaft a ne nadarmo tři střelce mezi nejlepšími," kroutil hlavou.

„Nevím, jak si takový výkon vysvětlit. Mám z toho zamotanou hlavu. Dneska to byla škola fotbalu. My se máme nad čím zamýšlet a musíme se dát rychle dohromady. Horší to snad být ani nemůže," říkal nevěřícně Zápotočný.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava