Hlavní obsah

Trojboj s Plzní, Spartou a Libercem hodně napoví, říká Matula o ambicích Teplic

Třicet vstřelených gólů za deset kol, z toho dvanáct v posledních třech duelech. Nevídanou produktivitu a ofenzivní formu prokazují na podzim fotbalisté Teplic, kteří z postu třetího celku prvoligové tabulky smetli i Bohemians Praha 1905 poměrem 5:1. Nechali tak vzpomenout na nedávné střelecké koncerty na Slavii (7:0) a v Příbrami (4:0).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hráči Teplice Admir Ljevakovič (vlevo) a Aidin Mahmutovič oslavují gól ve slávistické síti.

Článek

„Takové zápasy se hodnotí velmi dobře. Je to skvělý pocit, když takhle vysoko vyhráváte. Hlavně naši fanoušci si něco podobného zaslouží poté, co s námi vytrpěli těžkou loňskou sezónu," říká teplický kapitán Milan Matula.

Ze hry severočeského týmu, který figuruje na třetím místě tabulky Gambrinus ligy, čiší zodpovědnost i fotbalová kvalita. „I před soubojem s Bohemkou jsme tušili, že pokud dáme jeden nebo dva góly, půjdeme herně nahoru. A to jsme potvrdili druhou půli. Než zlomíme soupeře, bývá to vyrovnaný zápas, ale pokaždé se nám vyplatilo tvrdě pracovat až do konce," tvrdil zkušený bek.

„V lize nejsou týmy, které bychom měli hned od začátku přehrávat. Spíš spoléháme na trpělivost a kreativitu, kterou do hry vnášejí naše africké posily a hlad po gólech má pořád Aidin Mahmutovič. Těch jeho deset branek na podzim z něj činí nejlepšího kanonýra v lize, což mu přejeme," zmínil pravý obránce největší přednosti současných Teplic.

A co myšlenky na boj o titul? „Nechceme se vznášet v oblacích. Po deseti kolech je brzy na tak odvážné prognózy. Bylo by bláhové propadnout dojmu, že budeme stále vyhrávat jasným rozdílem. Nejtěžší zkoušky přijdou po nynější ligové přestávce. Nejprve se musíme připravit na příští zápas v Brně a pak hodně naznačí náš trojboj s Plzní, Spartou a Libercem," uvažoval Matula.

Reklama

Související témata: