Hlavní obsah

Odehrál jsem životní zápas, zářil Okleštěk. Příbram skolil dvěma góly

Brno

Dvěma góly se zasloužil o triumf fotbalistů Znojma v prvoligovém střetnutí s Příbramí. Útočník Jihomoravanů Tomáš Okleštěk po vítězství svého týmu 3:0 tvrdil, že odehrál dosud nejlepší utkání v kariéře.

Foto: Profimedia.cz

Znojemský Tomáš Okleštěk.

Článek

„Asi to byl můj životní zápas. Vždyť jsem dosud ještě nikdy v lize dvě branky nedal. Je báječné, že se nám povedlo bodovat už ve třetím střetnutí v řadě," zářil při odchodu do kabiny.

Na 2:0 zvýšil Okleštěk hned poté, co příbramský Zápotočný promarnil na druhé straně hřiště pokutový kop. „Okamžitě jsem vystartoval dopředu a doufal, že gólman Vlasta Hrubý pošle dlouhý balón. Povedlo se," netajil radost. Vítězství zpečetil parádním lobem. „Viděl jsem, že brankář Hruška je špatně postavený. Tak jsem ho potrestal. Vyhovuje mi, že mohu nyní nastupovat na postu podhrotového útočníka," liboval si.

Oklešťkův výkon ocenil i trenér Leoš Kalvoda. „Kdyby hrál pokaždé takhle dobře, už by byl někde úplně jinde než ve Znojmě. Ale musí si to srovnat v hlavě," uvedl na adresu někdejšího držitele stříbra ze světového šampionátu dvacetiletých.

Znojemský nováček uhrál po špatném vstupu do sezóny v posledních třech duelech sedm bodů. „Díky vítězství nad Příbramí jsme už definitivně srovnali krok s dalšími mužstvy usilujícími o záchranu," potěšilo Kalvodu.

Zpackaný úvod, tvrdil Švancara

V příbramském táboře tak dobrá nálada zdaleka nepanovala. „Prohráli jsme, jsem tudíž smutný a zklamaný. O to víc, že jsme si nějaké šance vytvořili. Znojmo bylo ale produktivnější a my jsme doplatili na zpackaný úvod zápasu," tvrdil útočník Petr Švancara, který se po čase vrátil na královopolský stadión v Brně, kde Znojemští našli dočasný azyl.

Švancara tvrdil, že během utkání vůbec nemyslel v sobotním odpoledni na sčítání hlasů výsledků parlamentních voleb, v nichž kandidoval za Babišovo hnutí ANO. „Soustředil jsem se výhradně na to, jak otočit zápas. Vždyť už jsem nemohl nic ovlivnit. Jsem ale hrozně rád, že moje strana dosáhla tak významného úspěchu. Snad jsem k tomu aspoň malinko přispěl. To, že já sám nezasednu v Poslanecké sněmovně, mě tak moc nemrzí," přesvědčoval všechny okolo.

Dalšímu Brňanovi, v současnosti příbramskému kouči Petru Čuhelovi, druhé střetnutí na lavičce Středočechů nevyšlo. „Znojmo zvítězilo zaslouženě, a to nejen díky povedenému úvodu. My jsme vstoupili do zápasu nekoncentrovaní a marně jsem u kluků hledal bojovnost. Byť jsme si postupně pár střeleckých příležitostí vytvořili, byli jsme hrozně pomalí a v koncovce málo důrazní," posteskl si Čuhel.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice