Hlavní obsah

Skalp mistra je skvělá náplast, říká nadšeně teplický obránce Krob

Teplice

Pevným článkem teplické sestavy je levý obránce Jan Krob, který spolehlivým výkonem přispěl i k vítězství fotbalistů severočeského týmu nad Plzní. Na trávník se vrátil po krátké absenci, a po závěrečném hvizdu se se svými spoluhráči spontánně radoval nejen ze skalpu mistra, ale i z posunu Teplic na nevídané druhé místo tabulky. „Chceme se udržet nahoře, ale musíme bojovat," řekl Krob v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Krob z Teplic (vlevo) v souboji s plzeňským záložníkem Danielem Kolářem.

Článek

V předešlém kole v Brně jsem nenastoupil kvůli trestu za čtyři žluté karty. Těšil jste se hodně na duel s Plzní?

Každý zápas, který vynechám, mě mrzí. Ale na druhou stranu jsem si karetní distanc už odpykal a ještě víc by mě mrzelo, kdybych čtvrtou žlutou dostal třeba v Brně a pak nemohl hrát proti Plzni. Škoda, že jsme v Brně neuspěli. Ale už je to zapomenuté a výhru bereme jako náplast. Utkání s Plzní bylo super.

Co vás nejvíc nadchlo?

Chtěli jsme zápas odehrát tak, aby bylo vidět, jak nás fotbal baví. Přišlo hodně lidí a vytvořili nám skvělou atmosféru. Mohli jsme dát víc gólů, ale i za vítězství 1:0 jsme rádi (úsměv).

A jak se vám zamlouvá pohled na tabulku?

Neříkám, že ji nesledujeme, ale po dvanácti kolech není důvod k předčasnému jásotu. Hlavně si vážíme toho, že jsme porazili mistra a dostali se před něj na druhé místo. I když Plzeň má náročný program na domácí i evropské scéně, pořád vzbuzuje respekt.

Jak jste se v Teplicích vyrovnali s vynucenou změnou na postech stoperů? První část podzimu hráli ve středu obrany Jablonský s Lüftnerem a momentálně tam figurují Klein s Hoškem.

Je mi moc líto, že Jablonský má pozastavenou činnost. Pořád je ale v kádru a nikdo z nás v kabině jeho „stopku" nechápe. Doufám, že bude moci brzy znovu naskočit do ligy. Lüftner se zotavuje ze smolného zranění a přejeme mu brzké uzdravení. Jelikož se snažíme hrát stejným stylem, tak nasazení jiných stoperů naši hru nepoznamenalo. „Noví" kluci v sestavě oba předchozí hráče výborně nahradili.

V příštím kole hrajete na půdě lídra Sparty. Budete mít coby sparťanský odchovanec zvýšenou motivaci?

Je pravda, že v letenském klubu jsem strávil spoustu let. Nostalgie tam je, ale jinak to vnímám jako jakýkoli ligový zápas, v němž se budeme snažit uhrát co nejlepší výsledek.

Znáte některé sparťanské hráče?

Především mladé kluky. Vzpomínám si, že když jsem byl v béčku, tak jsem za něj hrával spolu s Láďou Krejčím a Pavlem Kadeřábkem. Vlastně začínali s velkým fotbalem. Jsou to dobří fotbalisté a těším se na setkání s nimi. Nebude to ale poprvé, co přijedu na Letnou v roli soupeře. Už jsem tam nastoupil za České Budějovice.

Na koho si chcete dát na Letné největší pozor?

Nesoustředíme se jen na jednoho hráče, osobka se už dávno nehraje. Sparta se opírá o řadu špičkových hráčů, vynikající je v současné době Bořek Dočkal.

Druhé místo v tabulce držíte takříkajíc ve vlastních rukou. Je v silách teplického týmu přezimovat na této pozici?

Nad tím nehodláme polemizovat a spekulovat. Ještě zbývají čtyři kola. Být druhý, to by byla paráda. Když to nevyjde, nic se v podstatě neděje. Ještě přijde celé jaro. Ale uznávám, že umístění na medailových příčkách je vždycky lákavé (úsměv).

Reklama

Související témata: