Hlavní obsah

Úder disciplinárce. Odvolací komise povolila hrát fotbalistům ze sázkařské aféry

Jedenáct fotbalistů, kteří čelí obvinění v sázkařské aféře a disciplinární komise jim na začátku října zastavila činnost, může znovu hrát. Rozhodla o tom v úterý odvolací a revizní komise FAČR. ČTK to řekl advokát Bronislav Šerák, který zastupuje obviněné hráče Davida Jablonského z prvoligových Teplic a Jana Halamu z druholigových Bohemians Praha.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Záložník Budějovic Jan Halama (vlevo) obviněný v sázkařské aféře přichází spolu s advokátem Bronislavem Šerákem na zasedání disciplinární komise.

Článek

Právě Jablonský s Halamou společně s Vítězslavem Brožíkem, který hraje za divizní Lovosice, u odvolací komise žádali změnu nedávného rozhodnutí disciplinárky. A všichni tři uspěli. "Odvolací komise se vyjádřila ve smyslu, že disciplinárka neměla právo zastavit činnost hráčům, dokud celý případ není uzavřený. Tak ostatně hovoří i nový disciplinární řád," uvedl Šerák.

Ten už dříve napadl rozhodnutí disciplinární komise. Ta se hájila, že zákaz činnosti udělila v souladu se starým disciplinárním řádem, při jehož platnosti se údajné provinění stalo. Podle nového řádu však komise může v podobných případech sáhnout k trestům až po úplném vyřešení případu, což potvrdila odvolací komise, která konstatovala, že disciplinárka se řídila neplatným řádem.

I když se na odvolací komisi obrátili jen Jablonský, Halama a Brožík, nastoupit v nejbližších zápasech mohou i další hráči, kteří jsou podezřelí z ovlivňování výsledků kvůli sázkám. Serveru Aktuálně.cz to řekla předsedkyně odvolací komise Kateřina Radostová.

Policie obvinila dvanáct současných či bývalých fotbalistů. Disciplinární komise zastavila činnost pouze jedenácti, protože Jan Leligdon z FAČR vystoupil.

Reklama

Související témata: