Hlavní obsah

Kozel se trenérem Plzně nestane: Nabídku jsem odmítl a v kabině oznámil, že zůstávám v Dukle

Liberec

Úspěšný kouč fotbalistů pražské Dukly Luboš Kozel po sobotním vítězném zápase svého týmu v Liberci (1:0) oznámil, že odmítl trenérskou nabídku ze strany Viktorie Plzeň a zůstane u mužstva z Julisky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Dukly Praha Luboš Kozel během ligového utkání v Liberci.

Článek

„Bylo to těžké rozhodování. Pokud vás osloví klub takového typu, nemůžete to shodit ze stolu během minuty. Vzal jsem si čas na rozmyšlenou. Vnímal jsem i věci okolo a reakci svého nynějšího klubu. S díky jsem nabídku Plzně odmítl. Sdělil jsem to představitelům Viktorie i mým hráčům v kabině, aby byl klid. A aby se kluci mohli soustředit jen na svůj výkon," uvedl Kozel.

A jaké byly hlavní aspekty jeho odmítavého stanoviska vůči Plzni? „Vzal jsem v potaz, v jaké době plzeňský zájem přišel. Kdyby se tak stalo v létě, bylo by to jiné. Ale s Duklou jsem se dohodl na tři roky a bylo by nekolegiální odcházet. Vnímám to tak, že stávající klub mi dává najevo, že jsem pro něj asi důležitý. Respektu si vážím a budu pro něj dál pracovat," vykládal trenér Pražanů.

Dukla má podle něj před sebou patřičné ambice. „Maximálně věřím, že s novým majitelem se naskýtají i nové možnosti, co se týče zapracování na kvalitních podmínkách a věcech, které nás mohou vynést výš. Do té pohárové Evropy bychom chtěli taky. Není to ale otázka měsíce nebo půl roku, spíše běhu na dlouhou trať," zamyslel se Kozel.

Zasloužená výhra

Samozřejmě ho potěšilo vítězství v Liberci, kde dva roky působil jako asistent tehdejšího trenéra Škorpila. „Jezdím sem rád, protože vidím známé lidi. Zároveň beru Slovan jako kvalitního soupeře, který dokáže předvádět pohledný fotbal a souboje s ním jsou otevřené a zajímavé.  Pokaždé se mi tady hrálo s Duklou dobře," usmál se trenér.

Tým z Julisky nasbíral na podzim už 24 bodů a dobyl liberecký stadión, což se na podzim nepodařilo Plzni ani Spartě.

„Pochopitelně jsem s tou bilancí spokojen. V Liberci jsme vyhráli zaslouženě, nikoli jen šťastně, jak se to občas přihodí. Tři body nám zařídil Zbyněk Pospěch, který je naším gólovým hráčem. Takže mám radost nejen ze tří bodů, ale i z toho, že jsme odčinili předešlou domácí remízu s Bohemkou," dodal Kozel.

Reklama

Související témata: