Hlavní obsah

Slavia - Liberec 2:1Juhar zařídil Kiselovi vítězné loučení, Slavia přezimuje jedenáctá

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Rabušic 0 : 1
25. Juhar 1 : 1
63. Juhar 2 : 1
Záznam online reportáže

Oddechli si, protože přes zimu nezůstanou poslední. Fotbalisté Slavie porazili v dohrávce 16. kola Gambrinus ligy Liberec 2:1 a posunuli se z šestnácté až na jedenáctou příčku tabulky. V zápase uzavřel bohatou kariéru kapitán červenobílých Karol Kisel. Nejvíce pochopení pro jeho rozlučku měl Juhar, který vstřelil dva góly, díky nimž Slavia skóre otočila a na poslední místo poslala klokany, vršovické sousedy z Bohemians 1905. Liberec zůstal šestý, tři body za třetími Teplicemi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Juhar ze Slavie se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

Ligový podzim uzavřelo utkání zklamaných. Slavia vyhrála z posledních devíti kol jediné a věděla, že pokud nevyhraje, bude celou zimu na posledním místě tabulky. Liberec zase čekal pět kol na vítězství, v součtu s Evropskou ligou nevyhrál již sedm soutěžních zápasů po sobě. Také proto měl jako jediný z prvních sedmi týmů tabulky záporné skóre...

Před utkáním proběhla rozlučka se slávistickým kapitánem, který hrál svůj poslední zápas v kariéře. Karol Kisel nastoupil na trávník i se svými dětmi Carmen a Kaiem. Zasloužil by si však mnohem lepší kulisu, do Edenu dorazily na jeho rozlučku čtyři tisíce diváků.

Fanouškům Slavie se navíc ještě přitížilo hned v 10. minutě. Obránce Fleišman poslal dlouhý pas za obranu, Rabušic byl rychlejší než stopeři sešívaných i jejich brankář a pohodlně Rakovana přeloboval. Kanonýr Slovanu tak ukončil dlouhý půst, v lize se trefil po třinácti kolech. Naposledy skóroval ve 2. kole, kdy dal právě Slavii dva góly...

Juharův centr nešťastně tečoval Rybalka

Sešívaní ale zabrali. Lička i oslavenec Kisel ještě branku těsně minuli, ale zraněný Nitrianský ještě před tím, než musel střídat, stihl odcentrovat a Juhar propasíroval míč za Kováře.

Kisel dělal, co mohl, aby se loučil vítězně. V nastavení první půle zahrál nadějný přímý kop, jemuž se do cesty postavil Kováč. Hned po přestávce pak kapitán červenobílých poslal do šance Koreše, ale ten branku netrefil. Juhar měl víc štěstí. Doslova, protože jeho přímý kop tečoval ve zdi stojící Rybalka tak nešťastně, že Kovář na tečovanou střelu nedosáhl a balón zapadl do sítě.

V 72. minutě přišel kuriózní moment. Rozhodčí Jílek nejprve nařídil po zákroku Škody na Rabušice penaltu po Liberec. Po konzultaci s pomezním ji ovšem odvolal - správně, protože slávista míč vypíchl čistě. Slavia už drahocenné tři body udržela.

Slavia Praha - Slovan Liberec 2:1 (1:1)
Branky: 25. a 63. Juhar - 10. Rabušic. Rozhodčí: Jílek - Filípek, Vlasjuk. ŽK: Rybalka, Šural (oba Lib.). Diváci: 4023.
Slavia: Rakovan - Dostál, Škoda, Dobrotka, Neves - Lička (68. Gecov), Petrák - Nitrianský (42. Koreš), Kisel (87. Prošek), Zmrhal - Juhar. Trenér Koubek.
Liberec: Kovář - Coufal (77. Kušnír), Kováč, Karišik, Fleišman - Sackey (69. Kolár) - Šural, Pavelka, Rybalka (80. Pimpara), Frýdek - Rabušic. Trenér Šilhavý.

Reklama

Související témata: