Hlavní obsah

Fotbalistům Brna bude v přípravě chybět Frejlach i řada marodů

Na tuhý boj o záchranu se po skončení podzimní části první ligy připravují fotbalisté Zbrojovky Brno. V tabulce jsou na 12. místě, od poslední příčky je však dělí pouhý bod. Tým zřejmě opustí Tomáš Frejlach, jemuž končí 31. prosince hostování ze Slavie a v Brně ho trápila častá zranění.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva obránce Bohemians Martin Cseh, obránce Zbrojovky Pavel Košťál, a útočník Jiří Skalák v hlavičkovém souboji v utkání 16. kola Gambrinus ligy.

Článek

"O jeho osudu se rozhodneme definitivně v nejbližších dnech. Brali jsme jej jako naprosto zdravého hráče, v plné minutáži ale odehrál pouze pět utkání. Na jaře budeme hrát o sestup a nemůžeme jít do rizika, že nebudeme mít zdravé hráče," uvedl na tiskové konferenci ředitel klubu Zdeněk Kudela.

Zranění v podzimní části kosila jednoho brněnského hráče za druhým. Ani jeden zápas neodehrál Sus, jenž podstoupil operaci břišního svalu. Postupně vypadli ze sestavy i Lutonský, Traoré, Kaščák, Schuster, Avdič, Husár a Mezlík.

"Od ledna je zapojí do zimní přípravy z dlouhodobě zraněných pouze Mezlík," doplnil Kudela. Důležité lékařské vyšetření podstoupí 13. prosince Traoré, po operaci srdce by mělo více napovědět o jeho možném návratu do vrcholového fotbalu.

Na posily chybějí Brňanům peníze. "Nemůžeme momentálně získat kvalitního hráče, kteří jsou na trhu v řádu od dvou miliónů korun výše. Chceme více spoléhat na vlastní odchovance. Do budoucna by mělo být předpokladem, že většina hráčů základního kádru bude pocházet z Brna," dodal Kudela.

Trenér Václav Kotal, který po 7. kole vystřídal Ludevíta Grmelu, neskrývá zklamání z výkonů svých svěřenců na hřištích soupeřů. Brňané venku pouze třikrát remizovali, zbývající utkání prohráli.

Zlepšit projev na hřišti soupeřů

"Naše prezentace na hřištích soupeřů je pro mě nevyzpytatelná. Zabývám se příčinami. Buď jsou kondičního charakteru, nebo mají mentální podklad. Každopádně chceme na jaře náš herní projev na soupeřových hříštích zlepšit," poznamenal brněnský kouč.

Zimní přípravu Zbrojovky rozdělil Kotal do tří bloků. První bude dvanáctidenní kondiční, ve druhém jeho svěřenci odehrají zápasy Tipsport ligy a další přípravná utkání a od 2. února zamíří k závěrečnému hernímu soustředění do Turecka.

Reklama

Související témata: