Hlavní obsah

Bitvu o titul má teď v rukou Sparta, je po šlágru jasné Horváthovi a spol.

Praha

Co by se ještě muselo stát, aby fotbalisté Sparty ztratili osmibodový náskok a nezískali mistrovský titul? To je kardinální otázka Gambrinus ligy po šlágru jara, v němž Letenští doma zdolali druhou Plzeň 1:0. „Teď už je to jen o nás. Věřím, že náskok neztratíme,“ doufá záložník Bořek Dočkal. „Budeme bojovat, ale teď už záleží na tom, aby Sparta ztrácela,“ shoduje se s ním Pavel Horváth, kapitán Viktorie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Pavel Horváth během utkání 19. kola Gambrinus ligy proti Spartě.

Článek
Fotogalerie

Šli do velké bitvy v rámci 19. kola s pětibodovým náskokem, proto měli snadné počty. „Moc dobře víme, že kdybychom zápas zvládli, tak uděláme rázný krok k cíli, ke kterému se chceme na konci sezóny přiblížit. Kdyby naopak uspěla Plzeň, tak vývoj ligy chytne opačný směr a drama by pokračovalo i v dalších kolech," vyhlásil sparťanský trenér Vítězslav Lavička.

Jeho tým se podle toho zařídil, hned v úvodu zápasu rozhodl. „Chtěli jsme na soupeře vletět, byl to náš záměr. Celý tým zahrál fantasticky," liboval si Tomáš Přikryl, autor vítězného gólu.

V Gambrinus lize se netrefil téměř na den celý rok, teď posunul Spartu výrazně k titulu. „Cesta je správná, ale o titulu ještě nechci mluvit. Musíme makat dál," poukázal Přikryl.

Plzeň potřebovala víc standardek

„Také Plzeň sehrála dobrý zápas, ale my jsme byli aktivnější. Chyběl nám jen druhý pojišťující gól. Ne že bych se bál, ale v závěru měl soupeř řadu standardek a nikdy nevíte, kdy tam balón propadne. Ale vítězství jsme si zasloužili," přidával se záložník Bořek Dočkal.

„Sparta napadala každý náš útok a s tím jsme se nedokázali vypořádat. Potřebovali jsme víc standardek. Dostali jsme se k nim až v závěru, když jsme hráli v osmi lidech v poli. Ukázalo se, že by to šlo, ale bylo jich málo," líčil plzeňský kapitán Pavel Horváth.

Příští stanice Lyon

Viktorku už ve čtvrtek čeká první utkání osmifinále Evropské ligy v Lyonu, její program je pěkně nabitý. „Bude to jiný zápas. Věřím, že se na něj zase dokážeme připravit. Bojovat ostatně dál budeme také o ligový titul. Ve hře je ještě přes třicet bodů, ale teď už záleží na tom, aby Sparta ztrácela," má Horváth jasno.

Letenští mu ovšem radost udělat nehodlají. „Osm bodů v této fázi soutěže je nadějný náskok, nebuďme alibisty. Podstatné však je, jak jsme k němu došli. V průběhu celé sezóny se zlepšujeme, dokázali jsme otočit i nepříliš vydařené zápasy. A to se nám bude hodit i v závěru jara, kdy přicházejí nečekané ztráty. Teď jde o to, abychom sami neznervózněli. A já věřím, že se tak nestane," vzkazuje Dočkal do Plzně.

Reklama

Související témata: